Španci so v napadu zapravili kopico lepih priložnosti, korejska obramba pa je v 86. minuti vendarle padla. Foto: EPA
Španci so v napadu zapravili kopico lepih priložnosti, korejska obramba pa je v 86. minuti vendarle padla. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger in Philipp Lahm
Bastian Schweinsteiger in Philipp Lahm sta poskrbela za preobrat v drugem delu. Foto: EPA
Carlos Vela
Carlos Vela je v 17. minuti z zadetkom utišal številne italijanske navijače. Foto: Reuters
Španci ugnali Južno Korejo

Bočni napadalec Seville, ki je odigral vso tekmo, je proti vratom sprožil dvakrat - prvič v 72. minuti, ko je po podaji Xabija Alonsa z desne strani v obrambo prisilil vratarja Li Von Džeja, pri drugem strelu pa je bil Dže popolnoma brez moči. Raul Albiol je žogo predal Navasu, ta pa je s 25 metrov sprožil neubranljivo v zgornji levi vratarjev kot.

Reina preprečil korejsko vodstvo
Španci so bili tudi sicer podjetnejši, a nikakor niso znali žoge poslati v mrežo. Dvakrat je iz neposredne bližine okvir vrat zgrešil Sergio Ramos, v 35. minuti je prečko z roba kazenskega prostora stresel Cesc Fabregas. Tekmec je najbliže zadetku prišel v izdihljajih prvega polčasa, ko je z zunajserijsko dvojno obrambo José Reina veselje najprej preprečil Li Jong Čungu, nato pa še Ču Džung Parku.

Španci bodo 8. junija odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo pred SP-jem, ko bo v Murcii gostovala izbrana vrsta Poljske.
Nemci s sijajno igro v drugem polčasu strli BiH
V izjemnem vzdušju v Frankfurtu so Nemci s 3:1 odpravili BiH. Gostitelji so začeli napadalno, že v deveti minuti je Lukas Podolski z močnim strelom stresel prečko. Po četrt ure igre so se veselili številni bosanski navijači. Miralem Pjanić je našel Edina Džeka v kazenskem prostoru, Philipp Lahm je poskušal v zadnjem trenutku preprečiti zadetek. Žogo je poslal Džeku v prsa in odbila se je prek vratarja Manuela Neuerja v mrežo.

"Schweini" izkoristil dve enajstmetrovki
Nemci so nato silovito pritisnili in v 50. minuti zasluženo izenačili. Cacau, ki je vstopil na začetku drugega polčasa namesto zelo slabega Miroslava Kloseja, je podal do Lahma, ki je potegnil po sredini igrišča in z roba kazenskega prostora ukanil Kenana Hasagića. V 73. minuti je Sanel Jahić v kazenskem podrl Marka Marina, sodnik Nicola Rizzoli je pokazal na belo točko. Bastian Schweinsteiger je izkoristil najstrožjo kazen. Štiri minute pozneje je kapetan Emir Spahić nepravilno zaustavil Thomasa Müllerja in "Schweini" je še drugič zadel z enajstih metrov. Nemci so v drugem polčasu navdušili 48.000 gledalcev. S tako igro so vsekakor favoriti v skupini D, kjer igrajo še Avstralija, Srbija in Gana.

Italijani padli v Bruslju
V belgijski prestolnici so italijanski nogometaši proti Mehičanom doživeli hladen 'tuš'. Že v 17. minuti je Mehiko v vodstvo popeljal napadalec Arsenala Carlos Vela, ki je izkoristil lepo globinsko podajo Giovanija dos Santosa in vratarja Gianluigija Buffona premagal s strelom po sredini gola. Na 0:2 je v 84. minuti s fantastičnim strelom z desne strani povišal Alberto Medina. Častni zadetek za "azzurre" je v izdihljajih tekme dosegel Leonardo Bonucci, ki je po podaji iz kota iz neposredne bližine matiral vratarja Oscarja Pereza. Tekma je poleg rezultata presenetila tudi z zelo ostro igro, zaradi katere je moral glavni sodnik Johan Verbist pokazati kar 8 rumenih kartonov.

Italijane v zadnjem prijateljskem obračunu pred SP-jem v Ženevi v soboto čaka reprezentanca Švice.

Altidore si je zvil gleženj
Ameriški napadalec Jozy Altidore je izpustil četrtkov trening, potem ko je utrpel lažji zvin gležnja. V petek bo znano, ali bo sposoben odigrati sobotno prijateljsko tekmo z Avstralijo.

Prijateljske tekme:
ŠPANIJA - JUŽNA KOREJA 1:0 (0:0)
Navas 86.
ITALIJA - MEHIKA 1:2 (0:1)
Bonucci 89.; Vela 17., Medina 84.
NEMČIJA - BOSNA IN HERCEGOVINA 3:1 (0:1)
Lahm 50., Schweinsteiger 73./11-m, 77./11-m; Džeko 15.

Španci ugnali Južno Korejo