Josef Hickersberger napoveduje tvegano igro Avstrijcev. Foto: EPA
Josef Hickersberger napoveduje tvegano igro Avstrijcev. Foto: EPA
Leo Beenhakker
Leo Beenhakker se je v nedeljo v Celovcu jezil predvsem na Pawla Golanskega. Foto: EPA

Prvi mož stroke optimizem gradi na zadnjih 20 minutah tekme proti Hrvaški, ko so Avstrijci povsem zasenčili priznanega nasprotnika. “V drugem delu smo igrali odlično. Mesec predtem, celo teden nazaj, kaj takšnega nisem pričakoval. Povsem jasno mi je, da je to odločilna tekma. Toda tudi Poljaki so v istem položaju,” pravi Hickersberger.

Avstrijci se lahko tokrat zanesejo na bučnejšo podporo s tribun, ki so bile v nedeljo povsem v znamenju hrvaških navijačev. Po manjših poškodbah bosta pripravljena tudi Emmanuel Pogatetz in Roland Linz.

Brazilec namesto kapetana Zurawskega
Poljaki so ostali brez kapetana Macieja Zurawskega, ki bo pripravljen šele za drugi del prvenstva. Seveda, če se Poljaki tja uvrstijo, kar po uvodni bledi predstavi ne bo niti najmanj lahko. Zurawskega bo zamenjal Brazilec Roger Guerreiro, ki je dobil poljsko državljanstvo šele aprila.

Golanski plačal davek za poraz proti Nemčiji
Glavna nevarnost za avstrijska vrata bo Ebi Smolarek, ki je dosegel devet zadetkov v kvalifikacijah in ki mu je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil gol tudi proti Nemčiji.

Jakub Wawrzyniak bo v začetni enajsterici na levem boku zamenjal Pawla Golanskega, krivca za enega izmed zadetkov proti Nemčiji. “Gola, ki smo jih prejeli proti Nemčiji, sta bila rezultat napak posameznikov. Včasih prihaja do slabe komunikacije v zadnji vrsti, toda eden izmed naših nogometašev je še posebej izstopal in ni delal tistega, kar smo se dogovorili. To je nedopustno,” je povedal selektor Poljske Leo Beenhakker.


Skupina B, četrtek ob 20.45:
AVSTRIJA POLJSKA ---------- verjetni postavi ----------- 21 Macho 1 Boruc 2 Standfest 13 Wasilewski 15 Prödl 6 Bak 4 Pogatetz 14 Zewlakow 12 Gercaliu 3 Wawrzyniak 10 Ivanschitz 18 Lewandowski 6 Aufhauser 5 Dudka 3 Stranzl 17 Lobodzinski 19 Säumel 8 Krzynowek 20 Harnik 20 Guerreiro 18 Kienast 7 Smolarek --------------------------------------- Sodnik: Howard WEBB (Anglija)

R. K.