Foto:
Foto:
Španija in Grčija sta se bolj kot s privlačno igro predstavili z grobo.
Raul in Zagorakis v boju za žogo.

V prvem polčasu sta moštvi sprožili le en strel v okvir vrat, ki je Španiji v 28. minuti prinesel vodstvo. Kapsis je naredil napako, Raul je mojstrsko podal Morientesu, ta pa je v kazenskem prostoru zanesljivo zadel.

Grki so imeli kmalu priložnost za izenačenje, vendar je Vryzasov strel španska obramba pravočasno blokirala. Španci, ki so začeli z isto postavo kot proti Rusiji, so spet vse sile usmerili v napad, kjer pa so bili premalo odločni.

Ob polčasu je šel strelec gola na klop, kot da bi se Saez zadovoljil z minimalnim vodstvom. Raul bi lahko že v uvodni minuti dosegel prvi zadetek na prvenstvu, vendar je bil njegov lob z glavo premalo natančen. Nekoliko ležernejšo igro so Grki kaznovali in "iz nič" izenačili. Dlani Casillasa je najprej ogrel Zagorakis s strelom od daleč, v 66. minuti pa je odlično Tsiartasovo podajo izkoristil Charisteas.

Grkom so na koncu vidno pošle moči. Španci so pritisnili, vendar streli Joaquina, Helguere in Valerona niso spremenili izida. Razočaral je spet Raul, ki bi v 54. minuti z glavo lahko že odločil zmagovalca. Žoga je šla čez gol.

Uvodni del tekme je zaznamovala serija rumenih kartonov. Dobil ga je tudi Marchena, ki na naslednji tekmi proti Portugalski ne bo smel igrati.
Grki so sicer prekinili niz sedmih zaporednih tekmah na uradnih srečanjih, vendar pa so v dobrem položaju, saj jih v osmino finala vodi že neodločen izid proti Rusiji.

S končnim izidom ni bil zadovoljen španski selektor Saez: "Naredili smo samo eno napako v drugem polčasu, ki nas je stala zmage. Napadali smo dobro, vendar nismo znali zaključiti nekaj zelo lepih akcij."

Z njim se je strinjal tudi vezni igralec Albelda, ki je še dodal: "Zdaj bo vse odvisno od tekme s Portugalsko, ki je ne smemo izgubiti."

"Imamo veliko priložnost, da napredujemo v naslednji krog. igralci jo morajo izkoristiti," je bil odločen trener Grkov Rehhagel, ki je še pohvalil igro Španije: "Španija je bolje zadrževala žogo, stiskala obroč okrog naših vrat, vendar smo zdržali."

GRČIJA         1 - 1         ŠPANIJA 
Charisteas 66. Morientes 28.
---------------------------------------
1 Nikopolidis 23 Casillas
2 Seitaridis 5 Puyol
19 Kapsis 3 Marchena
5 Dellas 6 Helguera
14 Fyssas *** 15 Raul Bravo
8 Giannakopoulos ** 17 Etxeberria *
7 Zagorakis 4 Albelda
20 Karagounis * 8 Baraja
21 Katsouranis 14 Vicente
15 Vryzas 10 Morientes **
9 Charisteas 7 Raul ***
---------------------------------------
* 53./Tsiartas * 46./Joaquin
** 49./Nikolaidis ** 65./Valeron
*** 86./Venetidis *** 79./F. Torres
25.450; sodnik: Lubos Michel (Slovaška)