Foto:
Foto:
Na tribuni sta bila znova tudi Victoria in Brooklyn Beckham.
Takole je padel prvi gol na tekmi.

Srečanje ni navdušilo. Angleži so imeli na začetku kar precej težav z nasprotniki, zadeli pa praktično iz prve pametne akcije sredi prvega polčasa. Michael Owen (sicer največje razočaranje tekme) je z leve strani kazenskega prostora poslal uporabno žogo pred vrata Švicarjev, tam pa je Rooney z glavo brez težav zatresel mrežo.

18-letnik, ki je postal najmlajši strelec na evropskih prvenstvih, je znova udaril v 75. minuti. Darius Vassell - na igrišče je vstopil nekaj trenutkov pred tem - se je lepo otresel dveh branilcev približno 30 metrov od gola, podal Rooneyju na levo stran, ta pa je z močnim strelom premagal Jörga Stiela. Kmalu zatem je končni izid postavil Steven Gerrard po predložku Garyja Nevilla.

Švicarji so od 60. minute igrali z desetimi nogometaši, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Bernt Haas. To se jim je primerilo že proti Hrvatom.

"Potrebovali smo zmago in jo na srečo dobili. Spet smo na pravi poti," je povedal Rooney. "Neverjetno, kakšna predstava na tej ravni," je bil nad svojim najmlajšim varovancem očaran angleški selektor Sven Göran Eriksson, ki je priznal, da se je na začetku njegovim igralcem poznala živčnost. Kolikor toliko spodobna igra jim je stekla šele po odhodu Haasa pod prho.

Še zanimivost: Anglija je pod vodstvom Erikssona na velikih tekmovanjih v drugem polčasu zadela prvič (!), odigrala pa je (že) sedem tekem.

ANGLIJA         3 - 0         ŠVICA
Rooney 23., 75.                        
Gerrard 82.                            
---------------------------------------
 1 James             1 Stiel           
 2 G. Neville        2 Haas/60.        
 5 Terry            20 Müller          
 6 Campbell          5 M. Yakin        
 3 Cole             17 Spycher         
 7 Beckham           8 Wicky           
11 Lampard          16 Celestini **    
 4 Gerrard          18 Huggel          
 8 Scholes *        10 H. Yakin ***    
 9 Rooney ***       11 Chapuisat *     
10 Owen **           9 Frei            
---------------------------------------
* 70./18 Hargreaves * 46./15 Gygax     
** 72./23 Vassell   ** 54./7 Cabanas   
*** 82./20 Dyer     *** 83./22 Vonlanthen