Foto:
Foto:
Thiery Henry se proti Angležem ni vpisal med strelce.
Steven Gerrard v primežu francoskih branilcev.
Takole je Zidane v napačno smer poslal vratarja Jamesa.
Navijači Francije so bili po številu v podrejenem položaju, na koncu pa so si lahko dali duška.

Velemojster je v 91. minuti izenačil iz prostega strela, dve minuti kasneje pa izkoristil enajstmetrovko, potem ko je vratar James podrl Henryja. Kakšen preobrat! Na las podoben finalu Lige prvakov leta 1999.

Francozi so začeli podjetnejše in si v 15. minuti priigrali najlepšo priložnost. Partick Vieira se je izkazal kot podajalec, David Trezeguet pa je z glavo za las meril prek vrat. Bolj učinkoviti so bili Angleži, ki so izkoristili že prvo resnejšo priložnost. David Beckham je podal, z glavo pa je v bližnji kot Bartheza zadel Frank Lampard.

Da ni šlo vse po istem scenariju kot na uvodni tekmi letošnjega turnirja, je poskrbel Beckham, saj je zapravil enajstmetrovko za 2:0. Po njegovi zgrešeni enajstmetrovki so Francozi pritisnili na vrata Anglije, toda njihova jalova igra v napadu je še bolj spominjala na portugalsko igro.

Sodnik Merk je že dal znak, da se igra sodnikov podaljšek, nato pa so sledile minute Francije (Zidana), ki je poraz preobrnila v zmago.

Strelec dveh golov Zidane je po srečanju skromno priznal, da je bil pravi junak Barthez, in ne on: "Razliko je naredil Fabien (Barthez), ki nas je pri izidu 1:0 vrnil v igro. Tekma ni potekala po naših načrtih, na koncu pa se je vse srečno izšlo."

"Po tej tekmi lahko le potrdim, da je naša ekipa zdrava in ambiciozna. Če je kdo dvomil o naših zmožnostih, smo mu danes odgovorili na igrišču. V vrhunskem nogometu se vse lahko spremeni zelo hitro. V drugem polčasu smo prevzeli nadzor na igrišču, ubranjena 11-metrovka Batheza pa nam je pomagala psihološko in fizično," je po tekmi povedal selektor Jacques Santini.

Tragični junak srečanja je bil Beckham: "Če bi zadel strel z 11 metrov, bi Angleži bržkone odnesli vse tri točke. Bolje ne bi mogel streljati, vendar me je Barthez "prebral" in odlično ubranil strel. Poraza si nismo zaslužili. Boljši nasprotnik smo bili 80 ali 90 minut."

FRANCIJA       2 - 1         ANGLIJA 
Zidane 91.           Lampard 38.       
Zidane 93.                             

Barthez (73.) je Beckhamu ubranil 11-m. --------------------------------------- 16 Barthez 1 James 15 Thuram 2 G. Neville 5 Gallas 15 King 13 Silvestre ** 6 Campbell 3 Lizarazu 3 Cole 7 Pires * 7 Beckham 4 Vieira 11 Lampard 6 Makelele *** 4 Gerrard 10 Zidane 8 Scholes *** 12 Henry 9 Rooney ** 20 Trezeguet 10 Owen * --------------------------------------- * 76./Pires * 70./Vassell ** 79./Sagnol ** 76./Heskey *** 94./Dacourt *** 77./Hargreaves 65.000; Sodnik: Marcus Merk (Nemčija)