Michal Bilek bi bil na uvodni tekmi zadovoljen že s točko, saj meni, da so Rusi favoriti skupine A. Foto: EPA
Michal Bilek bi bil na uvodni tekmi zadovoljen že s točko, saj meni, da so Rusi favoriti skupine A. Foto: EPA
Dick Advocaat
Dick Advocaat obljublja napadalno igro. Foto: EPA

Čehi so padli na 26. mesto na lestvici Fife, na zadnjem evropskem prvenstvu so v zadnji minuti izpadli na odločilni tekmi skupinskega dela proti Turkom (2:3). Leta 1996 so v finalu izgubili z Nemci po zlatem golu Oliverja Bierhoffa, pred osmimi leti pa so v polfinalu klonili z Grki (0:1).

Vse tekme si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju!

Selektor Michal Bilek računa na številne mlade igralce, od starejših igralcev izstopata vratar Petr Čech in kapetan Tomaš Rosicky. "Rusi so favoriti v naši skupini, zato je za nas zelo pomembna prva tekma. Pričakujem zelo izenačen boj vseh štirih ekip, odločale bodo malenkosti, zato ne smemo slabo štartati," je povedal športni direktor Vladimir Šmicer, eden izmed junakov EP-ja 1996. Milan Baroš bo lahko igral, saj je zdravnik ekipe Petr Krejči dejal, da poškodba stegenske mišice ni prehuda.

Advocaat napoveduje napadalno igro
Rusi nimajo težav s poškodbami, Dick Advocaat bo lahko računal na vse igralce. V Vroclavu pričakujejo ogromno ruskih navijačev, veliko jih bo ostalo tudi brez vstopnic in bodo srečanje spremljali v središču mesta. "Mi sploh ne znamo igrati drugače kot napadalno. Na tako pomembni tekmi ne bom ničesar spreminjal, "je dejal Advocaat.

Skupina A, Vroclav, petek ob 20.45:
RUSIJA - ČEŠKA

Verjetni postavi:
Rusija: Akinfejev, Anjukov, A. Berezucki, Ignaševič, Žirkov, Širokov, Denisov, Zirjanov, Izmajlov, Keržakov, Aršavin.

Češka: Čech, Kadlec, Gebre Selassie, Sivok, Limbersky, Jiraček, Plašil, Rezek, Rosicky, Pilar, Baroš.

Sodnik: Howard WEBB (Anglija)