Cristiano Ronaldo je zadetka posvetil svojemu sinu.
Cristiano Ronaldo je zadetka posvetil svojemu sinu. "Junior, oči te ima rad," je pisalo na majici pod dresom. Foto: Reuters
Nemci zanesljivo naprej, Nizozemci domov
Ronaldo eksplodiral ob pravem času

Zvezdnik Reala je zabil oba portugalska gola in "trgal" obrambo tulipanov z leve strani, vnašajoč paniko skorajda z vsakim dotikom žoge. 27-letni Portugalec je postavil tudi nov rekord evropskih prvenstev. V okvir vrat je sprožil kar 12 od 22 strelov svoje ekipe. Poleg dveh zadetkov je zadel še dve vratnici, ob tem pa pripravil še kup priložnosti soigralcem.

Prvi Portugalec, ki je zadel na petih zaporednih velikih tekmovanjih
Ronaldo, ki igra na petem velikem tekmovanju, se je med strelce vpisal na vsakem izmed njih. Debitiral je kot najstnik na domačem evropskem prvenstvu leta 2004, zadetke pa je dosegal še na naslednjih dveh evropskih in svetovnih prvenstvih. To mu je uspelo kot prvemu Porugalcu v zgodovini.

Kritikom odgovoril le na igrišču
Ronaldo, ki je bil po prvih dveh srečanjih pod plazom kritik, tokrat ni udaril nazaj. "Portugalski je uspelo izpolniti cilj, uvrstili smo se naprej. Zdaj nas čakajo Čehi. To bo težka tekma in videli bomo, kaj se bo zgodilo," je bilo vse, kar je novinarjem povedal Ronaldo.

Bento: Odigrali smo briljantno tekmo
Portugalski selektor Paulo Bento je hvalil celotno moštvo: "Zadovoljen sem, ker smo kot moštvo odigrali briljantno tekmo. Na treh tekmah smo pokazali izjemen moštveni duh." Na vprašanje, kaj zdaj meni o kritiziranju Ronalda po prvih dveh tekmah, pa je Bento povedal: "Ne bi govoril o tem. Vse sem povedal že prej. Ponosen sem na to, kar smo storili kot moštvo. Naredili so vse tisto, kar smo se dogovorili. To je bila naša najboljša tekma."

Van Marwijk: Ronaldo je naredil vse
Za nizozemskega selektorja Berta van Marwijka ni bilo dileme, kdo je dobil tekmo: "Po številnih kritikah je bil Ronaldo mož odločitve. To je nogomet, kjer se stvari v trenutku spremenijo. Nocoj je Ronaldo naredil vse."

Nemci zanesljivo naprej, Nizozemci domov
Ronaldo eksplodiral ob pravem času