Skok Ronalda pri vodilnem zadetku Portugalske. Foto: Reuters
Skok Ronalda pri vodilnem zadetku Portugalske. Foto: Reuters

Skok Ronalda pri vodilnem zadetku Portugalcev proti Walesu je navdušil nogometno javnost, tudi nekdanjega angleškega zvezdnika Garyja Linekerja, ki zdaj na evropskem prvenstvu vodi BBC-jev studio. "Še nikoli nisem videl igralca, ki skoči tako visoko in leti tako dolgo kot Ronaldo. Kakšen neverjeten atlet," je na Twiterju zapisal Lineker.

Po raziskavah, ki so jih na eni izmed univerz v Angliji opravili leta 2011, 185 cm visoki Ronaldo z mesta vertikalno skoči 44 cm, z zaletom pa 78 centimetrov. To pomeni, da lahko doseže 263 cm višine in to je v praksi pokazal tudi v sredo zvečer.

Ronaldovi rekordi
31-letnik je z devetim zadetkom na evropskih prvenstvih izenačil rekord Michela Platinija, pet izmed teh golov je bilo doseženih z glavo. "V srcu sem čutil, da gremo lahko daleč na tem evropskem prvenstvu. Morda nismo začeli po željah, toda to ni tek na 100 metrov, ampak maraton," je po rekordni 20. tekmi na evropskem prvenstvu povedal Ronaldo, ki je kot prvi v zgodovini tretjič igral v polfinalu najboljših na stari celini.

Ronaldo je četrtič dosegel gol in podal na isti tekmi evropskega prvenstva, dvakrat več kot kateri koli igralec na EP-jih od leta 1980. "Podiranje rekordov je lepa stvar, toda vse te stvari so naravne. Najpomembneje je, da smo v finalu. Zelo sem ponosen na svoje soigralce. Jaz in fantje smo zmeraj sanjali, da bomo tam. Zdaj smo tik pred ciljem. Sanjal sem, da bom nekoč osvojil nekaj s Portugalsko in od tega nas loči le še korak. Sanje so brezplačne, zato sanjajmo naprej," je povedal Ronaldo.

Vseeno mi je, ali igramo lep nogomet ali ne
Po petih zaporednih remijih v 90 minutah je Portugalska prvič zmagala. Na svoj račun je zdaj prišel selektor Fernando Santos, ki so mu očitali, da Portugalska igra neprivlačen nogomet. "Vedno sem gledal na Portugalsko kot veliko moštvo. Včasih igramo lep nogomet, drugič malo manj, toda še vedno sem mnenja, da je bila naša tekma proti Hrvaški izjemna, predvsem taktično," je povedal Santos. "Na igrišču delamo tisto, kar je treba. Vseeno mi je, ali je to lepo ali ne. Danes je bila tekma lepša. Dobro za tiste, ki gledajo," je kritikom odgovoril Santos.

"Kdor koli bo prišel v finale, bo težko. Gledal bom tekmo in podrobno analiziral nasprotnika. Tukaj smo, da zmagamo. Postavil bom taktiko, ki bo najboljša," je še dodal Santos.