Harry Kane je bil najboljši strelec Bundeslige v pretekli sezoni, a je ostal brez lovorike z Bayernom. Foto: Reuters
Harry Kane je bil najboljši strelec Bundeslige v pretekli sezoni, a je ostal brez lovorike z Bayernom. Foto: Reuters

"Zelo me je prizadelo, ker me ne bo na EP-ju," je Maguire sporočil na družbenih omrežjih. Branilec Manchester Uniteda je dodal, da si je prizadeval priti v pravo formo po poškodbi mečne mišice, a mu to ni uspelo.

Kek še razmišlja o potnikih za EP. Ti komaj čakajo na tekme.

Luke Shaw še vedno okreva po poškodbi, a ga bo Southgate odpeljal na evropsko prvenstvo, na katerem bo Anglija v predtekmovanju najprej igrala proti Srbiji (16. junija v Gelsenkirchnu), nato pa še proti Danski in Sloveniji.

Angleži veljajo za favorite na EP-ju, a že prepogosto se je zgodilo, da so na velike turnirje odšli polni pričakovanj, končalo pa se je klavrno. "Veliko reprezentanc bo v igri za naslov. Turnir bo zelo odprt. Imamo izkušeno ekipo, dobro vemo, kaj moramo storiti za uspeh," pravi Southgate.

Na vprašanje, kdo bi v začetni enajsterici lahko zamenjal branilca Maguireja, je Southgate omenil Lewisa Dunka, Marca Guehija in tudi Ezrija Konso, ki je imel odlično sezono pri Aston Villi.

V petek bo Anglija na Wembleyju odigrala še pripravljalno tekmo proti Islandiji, v ponedeljek pa bo odpotovala v Nemčijo.


Seznam Anglije:
- vratarji: Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), Dean Henderson (Crystal Palace);
- branilci: Kyle Walker, John Stones (oba Manchester City), Luke Shaw (Manchester United), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Kieran Trippier (Newcastle), Ezri Konsa (Aston Villa), Lewis Dunk (Brighton);
- vezisti: Declan Rice (Arsenal), Kobbie Mainoo (Manchester United), Adam Wharton (Crystal Palace), Conor Gallagher (Chelsea), Trent Alexander-Arnold (Liverpool);
- napadalci: Harry Kane (Bayern), Ollie Watkins (Aston Villa), Ivan Toney (Brentford), Jarrod Bowen (West Ham), Bukayo Saka (Arsenal), Anthony Gordon (Newcastle), Cole Palmer (Chelsea), Jude Bellingham (Real Madrid), Phil Foden (Manchester City), Eberechi Eze (Crystal Palace).