Harry Kane in Trent Alexander-Arnold sta poskrbela za gladko zmago Anglije v zadnjih petih minutah. Foto: AP
Harry Kane in Trent Alexander-Arnold sta poskrbela za gladko zmago Anglije v zadnjih petih minutah. Foto: AP

Varovanci Garetha Southgata, ki so na zadnjem evropskem prvenstvu pred tremi leti izgubili v finalu proti Italiji na Wembleyju, so bili na St. James Parku precej boljši tekmec že v prvem polčasu. Imeli so 69-odstotno posest žoge, a niso bili zbrani pred vrati BiH-a.

Palmer uspešno izvedel najstrožjo kazen
Po uri igre je po podaji iz kota Benjamin Tahirović v kazenskem prostoru podrl branilca Ezrija Konso. Oglasil se je videosodnik in Angleži so imeli na voljo najstrožjo kazen. Cole Palmer, ki je v tej sezoni dosegel 22 zadetkov za Chelsea v Premier ligi, je bil natančen z levo nogo, čeprav se je vratar Nikola Vasilj dotaknil žoge. To je bil prvi gol Palmerja za Anglijo v tretjem nastopu.

Foto: EPA
Foto: EPA

Kane vstopil in postavil končni izid
Southgate je v 62. minuti opravil pet menjav. Vstopil je tudi najboljši strelec Bundeslige Harry Kane.

Pet minut pred koncem je Jack Grealish natančno podal do Trenta Alexandra-Arnolda, ki je z volejem z desno poslal žogo v malo mrežico za 2:0. Končni izid je postavil Kane z levo nogo v 89. minuti iz bližine, Vasilj je posredoval prepozno, žoga mu je ušla prek golove črte.

Ukrajinci odbili vse napade Nemcev v Nürnbergu
Gostiteljem prvenstva Nemcem v Nürnbergu ni uspelo streti žilavih Ukrajincev. Na polnem stadionu Maxa Morlocka je bilo tudi ogromno ukrajinskih navijačev, ki so pred vojno pobegnili v Nemčijo.

21-letni Maximilian Beier je pustil najboljši vtis med Nemci. Foto: EPA
21-letni Maximilian Beier je pustil najboljši vtis med Nemci. Foto: EPA

Po uri igre je vstopil Maximilian Beier. Napadalec Hoffenheima je odigral prvo tekmo v reprezentančnem dresu in ob prvem dotiku z žogo je zadel notranji del vratnice.

Na uvodni tekmi Eura 2024 bodo Nemci v Münchnu gostili Škotsko, ki je premagala Gibraltar z 2:0.

Majer blestel na Reki
Hrvaška je na Rujevici ugnala Severno Makedonijo s 3:0. Lovro Majer je v 10. minuti odlično izvedel prosti strel. V zadnji minuti prvega dela je bil Majer natančen še po sijajni podaji Bruna Petkovića s peto. Končni izid je postavil Marko Pašalić v 79. minuti. To je bil njegov prvi zadetek v reprezentančnem dresu.


Pripravljalne tekme:
ANGLIJA
– BOSNA IN HERCEGOVINA 3:0 (0:0)
Palmer 60./11-m, Alexander Arnold 85., Kane 89.

Anglija: Pickford, Konsa, Dunk (73./Gomez), Guehi (62./Branthwaite), Trippier (62./Wharton), Alexander-Arnold, Gallagher, Bowen, Palmer (61./Maddison), Eze (63./Grealish), Watkins (62./Kane).

BiH: Vasilj, Bičakčić (74./Mujakić), Ahmedhodžić (82./Muharemović), Katić, Radeljić (74./Hadžikadunić), Gazibegović, Gigović (82./Burnić), Tahirović, Šarić (63./Huseinbašić), Hajradinović, Demirović (74./Tabaković).

Sodnik: Rohit Saggi (Norveška)


HRVAŠKA – SEVERNA. MAKEDONIJA 3:0 (2:0)
Majer 10., 45., Pašalić 79.

Hrvaška: Livaković, Juranović, Erlić (67./Pongračić), Vida, Sosa, Kovačić (46./L. Sučić), Majer, Kramarić (55./Ivanušec), Baturina (67./Pašalić), Perišić, Petković (59./Budimir).

Severna Makedonija: Dimitrievski, Zajkov, Velkovski (73./Dimoski), Musliu, Ashkovski (56./Mitrovski), Atanasov (56./Kostadinov), Alimi, Elmas, Alioski, Miovski (66./Ristovski), Trajkovski (66./Churlinov).

Sodnik: Matej Jug (Slovenija)


NEMČIJA – UKRAJINA 0:0

Nemčija: Neuer, Kimmich, Anton, Tah (60./Koch), Mittelstädt, Andrich (71./Pavlović), Gross, Musiala (59./Beier), Gündogan (46./Führich), Wirtz (46./Undav), Havertz (59./Müller).

Ukrajina: Trubin, Zabarnji, Svatok, Matvijenko, Konoplja (80./Zimčik), Zinčenko, Stepanenko (64./Bražko), Cigankov (64./Jarmolenko), Šaparenko (73./Sudakov), Mudrik (64./Zubkov), Jaremčuk (73./Dovbik).

Sodnik: Walter Altmann (Avstrija)