Ko v prodoru spusti se Karničnik Žan, trud tekmečeve obrambe je zaman

O šibkih točkah reprezentance, ki je marca gostovala v Stožicah, je v najnovejši epizodi podkasta Žoga je okrogla govoril Marko Cirman: "Portugalci so ranljivi v prvini igre, ki se ji reče potrpežljivost. Če nekaj časa ne bodo zadeli, bodo nervozni. Sploh 39-letnik v konici napada. Ranljivi so ob hitri tranziciji nasprotnika v protinapad," je dejal Cirman in dodal: "Za Ronaldom bo treba branilcem manj teči kot za Kanom. Ko se Portugalska brani, je on sam v sredinskem krogu in čaka na žogo. V tekaškem smislu ta tekma ne bo nič napornejša od tiste proti Angliji."

Strelca slovenskih zadetkov na Euru Žan Karničnik in Erik Janža. Foto: EPA
Strelca slovenskih zadetkov na Euru Žan Karničnik in Erik Janža. Foto: EPA

V slovenski reprezentančni bazi v Wuppertalu trenira vseh 26 nogometašev, da z zdravjem reprezentantov ni omembe vrednih težav, je novinarjem včeraj dejal tudi eden od pomočnikov selektorja Luka Brkljača. "Kot gre razbrati iz besed selektorja Keka predvčerajšnjim in Luke Brkljače včeraj, težave Benjamina Šeška niso fizične narave. Po dolgi sezoni, po vsem, kar se mu je dogajalo okoli morebitnega prestopa in nove pogodbe, je morda občutil iztrošenost, izpraznjenost. Verjamem, da bo Šeško po petih dnevih brez tekme bolj svež v četrtfinalu," je o mladem slovenskem napadalcu povedal Jože Pepevnik.

Največ govora je v tokratni epizodi ob Šešku o Žanu Karničniku, ki so ga na Euru opazili mnogi, španska Marca pa ga je uvrstila v najboljšo enajsterico skupinskega dela prvenstva. Boštjan Janežič je izpostavil napredek Radeljčana v zadnjem obdobju: "Žan Karničnik je v letu dobil ogromno samozavesti, največ od trenerjev Alberta Riere in Matjaža Keka. Na njegovo srečo se je selektor Kek odločil, da ga postavi na desno in pred Stojanovića. Tako je v napadu manj izgubljenih žog oziroma se Stojanović hitro vrne v obrambo. Jasno, nekaj je Karničniku dala tudi tujina, čeprav je v Ludogorcu manj igral. Po dobrem začetku je nato videl, kako težko se je prebijati naprej."

Radijsko nogometno omizje je v Nemčiji govorilo tudi o nenogometnih vtisih prvih dveh tednov prvenstva, o navijačih in nemškem gostoljubju, slišali pa boste tudi odziv Žana Karničnika na izjave srbskega predsednika Aleksandra Vučića po izpadu Srbije z evropskega prvenstva. Podkast Žoga je okrogla med evropskim prvenstvom ustvarja radijska ekipa na terenu v Nemčiji.