Marca generalka, v ponedeljek zares

Evropski prvaki izpred osmih let so sinoči v Gelsenkirchnu izgubili proti Gruziji z 2:0, tekmo je videl Marko Cirman. "Po mučenju proti Čehom in simultanki proti Turkom je bil tole portugalski zmazek proti Gruziji. Veliko sprememb je bilo v prvi enajsterici. Zelo slabo tekmo je imel Antonio Silva, tudi Joao Felix in Franscisco Conceicao nista predstavljala dodane vrednosti. Portugalci so se vedli podobno kot v Stožicah, ko so igrali brez tekmovalnega apetita," pravi Cirman.

Slovenija bo osmino finala igrala proti edini udeleženki evropskega prvenstva, ki jo je v zadnjem letu premagala. V Stožicah je marca  z goloma Adama Gnezde Čerina in Timija Maxa Elšnika slavila z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo osmino finala igrala proti edini udeleženki evropskega prvenstva, ki jo je v zadnjem letu premagala. V Stožicah je marca z goloma Adama Gnezde Čerina in Timija Maxa Elšnika slavila z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

V tokratni epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla je radijska ekipa ocenjevala slovenske možnosti proti reprezentanci, ki je zasedla vrh skupine F. "Slovenija nima težav igrati proti na papirju boljšim od sebe, to je že večkrat dokazala. Na tekmi s Portugalsko me zanjo ne skrbi, da ne bi bila spet konkurenčna," je še povedal Cirman in dodal: "Zaradi navijačev mi je sicer malo žal, da Slovenija ne bo igrala v Münchnu. A morda bi bili Romuni lahko celo nevarnejši tekmec v osmini finala. Videli smo proti Ukrajincem, kako strupeni so lahko."

"Slovenija bo proti A-selekciji Portugalske potrebovala fanatično borbenost po vzoru Gruzijcev. Ronaldo mogoče ne dosega golov, vendar je tarča tekmečevih branilcev za lažjo, boljšo in bolj ekipno igro drugih. Tudi zaradi njega drugi pridejo v ospredje," je o prvem zvezdniku Portugalske, ki na tem prvenstvu še ni zadel, povedal Boštjan Janežič.

Reprezentanci sta se konec marca srečali v Ljubljani, prijateljska tekma se je končala z zmago Slovenije z 2:0. Jože Pepevnik meni, da ne glede na dobro izkušnjo obeh tekem ne gre metati v isti koš. "Tekme iz marca s to, ki bo na sporedu v ponedeljek, ni mogoče primerjati. Ne samo, da niso igrali z najboljšo postavo, Portugalci so sinoči tudi vedeli, da so ne glede na rezultat prvi v skupini. Hitro so se tudi znašli v zaostanku. Želja, borbenost, čar igranja na prvem velikem turnirju za svojo državo. Vse to je bilo na strani Gruzijcev," trdi Pepevnik.

Podkast Žoga je okrogla ustvarja radijska ekipa na prizorišču evropskega prvenstva v Nemčiji.