Turki se veselijo tretjega preboja v izločilne boje na Euru. Foto: Reuters
Turki se veselijo tretjega preboja v izločilne boje na Euru. Foto: Reuters

Čehi so začeli na vso moč, tako je Lukaš Provod streljal z 20 metrov, vratar pa je žogo s skrajnimi silami odbil. Igralci v rdečem so spet zapretili v 17. minuti, ko je z glavo streljal Robin Hranač, a je žoga zletela čez vrata.

Barak je hitro prejel dva rumena kartona. Foto: Reuters
Barak je hitro prejel dva rumena kartona. Foto: Reuters

V 20. minuti velik udarec za Češko, ki je ostala brez Antonina Baraka. Vezist Fiorentine je ekspresno prejel dva rumena kartona. V 11. minuti je naredil prekršek nad Ferdijem Kadioglujem, devet minut pozneje pa je bil nepreviden nad Salihom Oezcanom.

Zlomljeno številsko ravnotežje se je hitro poznalo v igri Turčije, ki je začela nizati priložnosti. Arda Guler je najprej poskušal z volejem, a je Ladislav Krejci žogo poslal v kot.

Silovit strel Hakana Calhanogluja
Igralci v belem so silovito začeli drugi polčas in povedli v 51. minuti. Po desni strani je prodrl Barıs Alper Yılmaz, v sredini je našel Kenana Yıldıza, ki je dobro streljal, vratar je žogo odbil, v nadaljevanju akcije je prišla do Hakana Calhanogluja, ki je silovito streljal z leve strani in povedel Turke v vodstvo.

Hakan Calhanoglu je dosegel 19. reprezentančni gol. Foto: Reuters
Hakan Calhanoglu je dosegel 19. reprezentančni gol. Foto: Reuters

Z glavo ukradena žoga, nato gol za 1:1
Čehi so se v igro vrnili v 65. minuti. Pri visokem predložku je rezervist Tomaš Chory dobro oviral turškega vratarja, z glavo je ukrotil žogo, jo vrnil proti sredini kazenskega prostora, od koder je pritekel kapetan Tomaš Souček in silovito zabil za 1:1.

Igralci v rdečem so za morebitno napredovanje potrebovali zmago, iskali so drugi gol, a v sodnikovem podaljšku prejeli zadnji udarec, gol je namreč dosegel Cenk Tosun.

Skupina F, 3. krog

Hamburg:
ČEŠKA − TURČIJA 1:2 (0:0)
Souček 65.; Calhanoglu 51., Tosun 94.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Lestvica

Evropsko prvenstvo v nogometu 2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
Skupina F
1.
Portugalska
3 2 0 1 5:3 6
2.
Turčija
3 2 0 1 5:5 6
3.
Gruzija
3 1 1 1 4:4 4
4.
Češka
3 0 1 2 3:5 1