Olivier Giroud je na 143 tekmah dosegel 57 zadetkov za Francijo. Foto: EPA
Olivier Giroud je na 143 tekmah dosegel 57 zadetkov za Francijo. Foto: EPA

"Moj največji ponos in najlepši spomin. Prišel je strašni trenutek: slovo od francoske ekipe" je ob slovesu na Instagramu zapisal 37-letni Giroud, ki je najboljši strelec v zgodovini francoske izbrane vrste.

"Postali smo neločljiva skupina prijateljev pod budnim očesom enega človeka: trenerja Didierja Deschampsa, ki se mu zahvaljujem za zaupanje. Kljub našim vzponom in padcem mi je omogočil, da sem postal najboljši strelec v zgodovini modrih s 57 goli na 143 nastopih," je zapisal Giroud, ki bo v prihodnji sezoni igral v severnoameriški Ligi MLS za Los Angeles FC.

"Ta francoska ekipa, za katero sem igral 13 let, bo za vedno ostala vrezana v moje srce. To je moj največji ponos in moj najlepši spomin," je še povedal Giroud, svetovni prvak s Francijo leta 2018.

Na EP-ju v Nemčiji je trikrat vstopil v zadnjih minutah drugega polčasa, proti Poljski je bil v začetni postavi, na zelenici je bil 60 minut. Proti Belgiji v osmini finala in proti Portugalski v četrtfinalu ni igral.

Strelski rekord Girouda zelo verjetno ne bo dolgo obstal, saj ima komaj 25-letni Kylian Mbappe že 46 golov v reprezentančnem dresu.

Giroud je v karieri igral za Istres, Tours, Montpellier, Arsenal, Chelsea in Milan.

Toni Kroos in Thomas Müller sta bila dolgoletna nosilca igre Nemčije. Foto: EPA
Toni Kroos in Thomas Müller sta bila dolgoletna nosilca igre Nemčije. Foto: EPA

Müller na večni lestvici nastopov le za Matthäusom in Klosejem
Thomas Müller je odločitev sporočil z videozapisom na družbenih omrežjih.

"Po skoraj 14 letih in 131 tekmah sem se odločil, da končam reprezentančno kariero z Nemčijo. Rad bi se zahvalil vsem navijačem in članom ekipe. Hvala za vso podporo v teh letih," je sporočil Müller.

34-letni Müller je z nemško izbrano vrsto leta 2014 postal svetovni prvak, na letošnjem domačem evropskem prvenstvu pa je odigral zadnje tekme za elf.

Müller je debitiral 3. marca 2010 proti Argentini, skupno pa je zbral 131 tekem. S tem je tretji na večni lestvici v nemški vrsti za Lotharjem Matthäusom (150) in Miroslavom Klosejem (137).

V nemški reprezentanci se je po četrtfinalnem porazu poslovil vezist Toni Kroos, ki je konec kariere napovedal že pred EP-jem. Vratar Manuel Neuer tudi razmišlja o tem, da bi končal igranje za izbrano vrsto, a dokončne odločitve še ni sprejel.