Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com

Udeleženec svetovnega prvenstva leta 2010 Mišo Brečko meni, da mora Slovenija igrati pogumno, ko ima žogo, pa tudi, ko je nima, Denis Popović pričakuje srednji blok, spredaj pa mora Slovenija izkoristiti Šeškovo hitrost.

Eden izmed najizkušenejših v slovenski izbrani vrsti je Andraž Šporar, ki dansko reprezentanco dobro pozna. Na junijski kvalifikacijski tekmi je zadel za neodločen izid 1:1. “Danci igrajo s tremi branilci. Prilagajajo se toku tekme. Hojbjerg in Eriksen vodita vse niti v reprezentanci in se tudi postavita v zadnjo linijo. V takšnih trenutkih igrajo tudi s štirimi obrambnimi igralci, kar zame in Benjamina Šeška pomeni, da se morava pametno postaviti, dobiti duele ter druge žoge in ob kakovosti, ki jo premoremo, so po mojem mnenju možnosti 50 – 50.

Pozitivno razmišlja tudi Mišo Brečko, ki je dres z državnim grbom oblekel 77-krat. Zdaj pa je selektor slovenske mladinske reprezentance. “Ključno je, da igramo pogumno. Tako v igri brez žoge kot z njo. Na trenutke bo treba zadržati žogo tudi v naši posesti. Na takšni tekmi potrebuješ tudi kanček sreče in zelo razpoložene vse igralce. Tehnično so dobri, hkrati tudi močni. Dobra ekipa, če bomo pa mi pravi, imamo tudi proti njim možnosti.

Denis Popović je s Celjem v pretekli sezoni osvojil državno prvenstvo, za slovensko reprezentanco pa je zbral šest nastopov. Zaveda se, da bo ob dobri obrambi slovenske izbrane vrste izredno pomembna učinkovitost protinapadov. “Pričakujem težko tekmo, vendar tudi disciplinirano Slovenijo v srednjem bloku. Pomembno je, da izkoristimo hitrost Šeška in iz protinapadov dosežemo kakšen gol in zabijemo enkrat več kot Danci.”

V podkastu prisluhnite tudi debati četverice valovskih nogometnih novinarjev Boštjana Janežiča, Marka Cirmana, Jožeta Pepevnika in voditelja Luke Petriča o spominih na prvo tekmo Slovenije na velikih tekmovanjih, več kot 8670 dni je minilo od takrat, o motivacijskih prijemih selektorja Matjaža Keka in o tem, da bodo prekinitve morda odločilne na današnji tekmi.

V pričakovanju Zdravljice in kurje polti