Adam Gnezda Čerin je bil izbran za najboljšega igralca tekme Slovenija – Anglija. Foto: EPA
Adam Gnezda Čerin je bil izbran za najboljšega igralca tekme Slovenija – Anglija. Foto: EPA

Slovenija se bo ob 21.00 v Frankfurtu merila za mesto v četrtfinalu evropskega prvenstva. Njena nasprotnica bo Portugalska, ki je v skupini F osvojila prvo mesto.

Poln hvale na račun slovenske reprezentance in selektorja Matjaža Keka je bil ob včerajšnjem druženju z novinarji selektor Portugalske Roberto Martinez. Tudi o Špancih na portugalski klopi je tekla beseda v tokratni epizodi radijskega nogometnega podkasta Žoga je okrogla.

"Mislim, da so bile Martinezove besede iskrene. Že iz časov, ko je bil trener Wigana in Evertona, velja za uglajena trenerja, gospoda, ki ohranja dobre odnose z drugimi trenerji," pravi Jože Pepevnik. "Veliko dobrega je imel Martinez povedati o slovenski igri, o slovenskih igralcih, jasno je, da se Portugalci poleg lastne igre veliko ukvarjajo s Slovenijo, ki je bila v skupinskem delu tekmovanja zelo stanovitna."

Slišati je moč tudi selektorja Matjaža Keka in vezista Adama Gnezdo Čerina. O obeh Marko Cirman: "Adam je nogometaš in človek na mestu, osredotočen, njegove misli in besede so vedno zbrane. Tudi selektor Kek je bil zgovoren, čeprav dan pred tekmo običajno nekoliko skriva čustva. Mislim, da v ekipi vlada velika želja, da Evropi spet pokažejo, da lahko mala država nastopa na velikem odru. Zdaj smo tu, zdaj je ta trenutek, zdaj je treba izkoristiti priložnost. Glede na izkušnje je treba biti realen, ker ne vemo, kdaj bomo spet na tem mestu."

Slovenski navijači so kupili 6000 vstopnic, gotovo pa jih bo na tribunah stadiona v Frankfurtu še nekoliko več.

"Z včeraj na danes sem postal bolj optimističen. Kot bi optimizem vnesla selektor in Adam Gnezda Čerin na tiskovni konferenci. Pravita, da vzdušje v reprezentanci ne pada, ampak raste, čeprav je reprezentanca na tem prvenstvu izpolnila glavni cilj," razmišlja Boštjan Janežič in izpostavlja pozitivno vzdušje, ki vlada okoli slovenske reprezentance v teh dneh. "Čustva pri vseh, nogometaših in novinarjih bodo seveda nastopila, ko se bo tekma začela. Kek pravi, da igralcem neizmerno zaupa. Ta njegova izjava s tiskovne konference mi še zdaj odzvanja v ušesih."

Zdaj je ta trenutek!