Hasan Salihamidžić in Roy Makaay sta bila junaka zmage nad Schalkejem (2:0), v Milanu ju čaka trd boj. Foto: Reuters
Hasan Salihamidžić in Roy Makaay sta bila junaka zmage nad Schalkejem (2:0), v Milanu ju čaka trd boj. Foto: Reuters
Ottmar Hitzfeld
Ottmar Hitzfeld je nasmejan prispel v Milano. 23. maja 2001 je z Bayernom na San Siru dvignil pokal za zmago v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Michael Rensing
Michael Rensing bo imel v torek veliko priložnost, da se izkaže na evropski sceni in stopi iz sence Oliverja Kahna. Foto: Reuters
Vratar PSV Eindhovna Gomes si je na ponedeljkovem treningu vzel tudi čas za sina Flavia. Foto: EPA
Peter Crouch
Peter Crouch je v izjemni formi. Foto: EPA

Prva tekma četrtfinala Lige pravkov na San Siru bo zadnja priložnost za oba evropska giganta, ki sta v prvenstvih že zaostala. Bavarci so v soboto nadigrali vodilni Schalke z 2:0, a v prestolnici mode bosta manjkala kaznovana Oliver Kahn in Mark van Bommel. V vratih bo Michael Rensing, ki mu manjka velikih tekem. Proti Milanu je branil na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov februarja lani na Allianz Areni (1:1).

"Ko smo ga potrebovali, je vedno prikazal zelo dobre igre. Lahko bi bil tudi številka ena pri Bayernu. V prihodnjih sezonah se mu vsekakor obeta več priložnosti," je trener Ottmar Hitzfeld hrabril svojega mladega vratarja.

Ancelotti se zaveda kvalitet Makaaya
Trener gostiteljev Ancelotti opozarja na ostrostrelca Makaaya, ki je zabil že 100 golov za Münchenčane. "Imajo zelo kompaktno ekipo, v pravem trenutku znajo izvesti nevarne protinapade. 90 odstotkov njihovih napadlnih akcij je mišljenih za Makaaya, ki je odličen v zaključku akcij," je povedal strateg gostiteljev.

Milan bo z Maldinijem močnejši
Vrača se legendarni Maldini, ki je okreval po poškodbi kolena. "Milan ima v letošnji sezoni dva obraza. V prvenstvu smo že nekaj časa zunaj boja za vrh, v Ligi prvakov pa igramo precej bolje in imamo še vedno lepe možnosti. To je pravi trenutek, da prikažemo našo najboljšo igro letos," je odločen Maldini. Rdeče-črni so v Serie A šele na 6. mestu, za vodilnim Interjem zaostajajo za 35 točk.

Tradicija je na strani Milana, ki je dobil pet tekem, Nemci so slavili le enkrat, dve tekmi sta se končali z neodločenim izidom.

Koeman je strup za Redse
V drugi torkovi tekmi je Liverpool velik favorit proti PSV-ju. Nizozemci so v osmini finala že izločili Arsenal. "Moji varovanci trenutno niso v najboljši formi. Skrbi me poškodba Afellaya. Njegov nastop je zelo vprašljiv," je zaskrbljen trener Roland Koeman, ki je lani z Benfico v osmini finala že izločil Liverpool. Na Anfieldu so Portugalci s fenomenalno taktično predstavo slavili z 2:0. PSV zelo popušča v prvenstvu. Prejšnji teden je doma izgubil proti Ajaxu z 1:5, v soboto pa je proti NAC-u v Bredi iztržil le točko (1:1). Prednost pred zasledovalci je skopnela na pičli dve točki.

Crouch glavni adut Beniteza
Liverpool je v vse boljši formi. Redsi so s 4:1 nadigrali Asrenal. Letos so se s PSV-jem srečali že v skupinskem delu. V Eindhovnu so imeli veliko priložnosti, a je ostalo 0:0, na Anfiedlu pa so zmagali z 2:0. Trener Rafael Benitez se veseli vrnitve Petra Croucha: "20 dni ni igral, vrnil pa se je z dvema goloma. Zelo si želi nastopa tudi v torek," je povedal Benitez. Liverpoool je v Ligi prvakov v odlični formi in zelo spominja na šampionsko moštvo iz leta 2005.

Četrtfinale, prve tekme, torek ob 20.45:

MILAN                            BAYERN
---------- verjetni postavi:  ---------
Dida                Rensing            
Oddo                Sagnol             
Nesta               Lucio              
Maldini             van Buyten         
Jankulovski         Lahm               
Gattuso             Salihamidžić       
Pirlo               Ottl               
Ambrosini           Hargreaves         
Seedorf             Schweinsteiger     
Kaka                Makaay             
Gilardino           Podolski           
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Juri Baskakov (Rusija)


PSV EINDHOVEN LIVERPOOL
---------- verjetni postavi: --------- Gomes Reina Kromkamp Finnan Da Costa Carragher Alcides Agger Salcido Arbeloa Afellay Pennant Mendes Gerrard Simons Alonso Cocu Riise Farfan Crouch Kluivert Kuyt --------------------------------------- Sodnik: Bertrand Layec (Francija)


Povratni tekmi bosta 11. aprila.

Sreda ob 20.45:
ROMA - MANCHESTER UNITED
CHELSEA - VALENCIA

Povratni tekmi bosta 10. aprila.


Polfinale:
CHELSEA/VALENCIA - PSV/LIVERPOOL
ROMA/MANCHESTER UNITED - MILAN/BAYERN

Prvi tekmi bosta 24. in 25. aprila, povratni teden dni pozneje. Finale bo v Atenah 23. maja.