Foto:
Foto:
Se bodo igralci Porta veselili uvrstitve v polfinale?
Bo Danec Jon Dahl Tomasson le dobil prednost pred Italijanom Filippom Inzaghijem?
Benni McCarthy je sicer v Lyonu treniral, a naj bi v igro vstopil v drugem polčasu.

Kljub izjemni statistiki v Ligi prvakov (sedem zaporednih domačih zmag brez prejetega gola) je Deportivo daleč od polfinala. V La Coruni se še živo spominjajo poraza na Riazorju septembra 2002, ko jih je s 4:0 kot zadnji premagal prav Milan. Še bolj svež je spomin na tekmo izpred 14 dni, ko so jih rdeče-črni pokopali v osmih minutah. Čeprav so slednji nato v Serie A dvakrat le remizirali, je težko verjeti, da bi lahko izpadli.

Deportivo oslabljen
"Če dajo gol, bo naše napredovanje nemogoče. Na obrambo ne smemo niti za trenutek pozabiti, odlično pa bi bilo, če bi mi uspeli zadeti v prvih 15 minutah," meni Walter Pandiani, ki mu verjetno ne bosta mogla pomagati poškodovana Lionel Scaloni (dimlje) in Victor (gleženj).

Pri Milanu bo v napadu ob Andreju Ševčenku (poškodba obraza, ki jo je staknil na reprezentančni tekmi, je že preteklost) najbrž Jon Dahl Tomasson, saj Filippo Inzaghi ne najde prave forme. V obrambo se vrača rekonvalescent Alessandro Nesta.

Statistika govori v prid Portu
Lyon in Porto na povratno četrtfinalno tekmo Lige prvakov prihajata s porazom v državnem prvenstvu, a Portugalci imajo s prve tekme dva gola prednosti. "V Franciji ne poznamo besede nemogoče," ponavlja zgodovinske Napoleonove besede vratar Gregory Coupet. Francozi so prepričani, da dvakrat ne morejo igrati tako slabo.

Vsi trije medsebojni dvoboji so vedno pripadli Portu. "2:0 pomeni, da smo favoriti. A mnogo ekip je že zapravilo tako prednost," opozarja gostujoči trener Jose Mourinho. Njegovi varovanci so letos izgubili vsega trikrat: superpokal proti Milanu, v prvem delu Lige prvakov proti Realu, v soboto pa so proti Gil Vicenteju doživeli sploh prvi poraz v domačem prvenstvu. V ekipo se vrača kapetan Jorge Costa. Prvi napadalec Benny McCarthy je lažje poškodovan. V igro naj bi vstopil v drugem polčasu.

Kaj pa pravi statistika? Lyon zadnjih osem domačih tekem v evropskih tekmovanjih ni zmagal z dvema goloma razlike, kolikor je najmanjša razlika, ki jo potrebuje vsaj za podaljšek. Porto pa na evropskih gostovanjih ni izgubil na zadnjih sedmih tekmah. Nazadnje je klonil prav v Franciji, ko ga je v pokalu Uefa z 0:1 premagal Lens.

Sreda ob 20.45:                        
DEPORTIVO                     MILAN
                                       
---------- verjetni postavi -----------
Molina              Dida               
Pablo               Cafu               
Andrade             Nesta              
Naybet              Maldini            
Capdevilla          Pancaro            
Sergio              Gattuso            
Duscher             Pirlo              
Silva               Seedorf            
Luque               Kaka               
Valeron             Inzaghi/Tomasson   
Pandiani            Ševčenko           
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Urs MEIER (Švica)              
                                       


Sreda ob 20.45:
LYON PORTO

---------- verjetni postavi -----------
Coupet Baia
Deflandre Ferreira
Edmilson Costa
Müller Carvalho
Berthod Valente
Diarra Costinha
Juninho Mendes
Essien Alejničev/Ribeiro
Lyindula Souza
Malouda Alberto
Elber Jankauskas/McCarthy
---------------------------------------

Sodnik: Anders FRISK (Švedska)