Foto:
Foto:
Dennis Bergkamp, Thierry Henry in Francesc Fabregas na treningu Arsenala.
Šahtjor iz Donecka je v kvalifikacijah izločil Club Brugge Nastje Čeha.
Nogometaši Valencie so pod budnim očesom trenerja Claudia Ranierija (desno) takole opravili ponedeljkov trening.
Trener Chelseaja in lani evropski prvak s Portom Jose Mourinho je prejšnjo nedeljo v Lizboni predstavil svojo avtobiografsko knjigo Krog zmag.
Realovca David Beckham in Ronaldo.

"Približno 24 klubov od 32 ima realne možnosti za končno zmago," pravi trener Monaca Didier Deschamps. Pritrjujejo mu tudi kolegi.

Real Madrid ni več, kar je bil, Barcelona je za okrepitve porabila 65 milijonov evrov, Chelsea ima trenerja aktualnega evropskega prvaka Porta Joseja Mourinha in zelo dolgo klop, Manchester United Mr. Wayne-derfula (Rooneyja), Juventus Zlatana Ibrahimovica in Fabia Capella. Tu sta še milanska velikana, v Angliji nepremagljivi Arsenal, osveženi Bayern, lanska finalista Porto in Monaco, zmagovalec Pokala Uefa Valencia ...

Torkovi poslastici bosta tekmi Celtic - Barcelona in Inter - Werder, sredina pa Ajax - Juventus. Slednji dve si boste lahko ogledali tudi na drugem programu Televizije Slovenija. V najprestižnejšem evropskem tekmovanju letos Slovenci žal ne bomo imeli nobenega nogometaša.

Torek ob 20.45, skupina E:
ARSENAL - PSV EINDHOVEN

Topničarji so v Ligi prvakov na Highburyju dobili le štiri izmed zadnjih enajstih tekem, a so ob odličnem začetku angleškega prvenstva (pet zmag) veliki favoriti. Zaradi poškodbe ne bo igral branilec Sol Campbell.

PANATHINAIKOS - ROSENBORG
Gostitelji zaradi olimpijskih iger letos še niso odigrali resne tekme. Prvi krog grške lige bo konec tega tedna, medtem ko imajo Norvežani v prvenstvu za seboj že 20 tekem in tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov.

Skupina F:
ŠAHTJOR DONECK - MILAN
Milanu, ki je slabo začel "campionato" (2:2 doma proti Livornu), se obeta težko delo. Ukrajinci so že 21 tekem brez poraza, od tega so 20-krat zmagali. Pri Italijanih je rahlo vprašljiv nastop Brazilca Cafuja.

CELTIC - BARCELONA
Srečanje bo minilo v znamenju vrnitve Henrika Larssona na Celtic Park. Glasgowčani so lani premagali Barco v Pokalu Uefa in doma v evropskih tekmovanjih niso izgubili že 19 tekem. Katalonski velikan še nikoli ni dobil tekme na Škotskem. Bolj ohrabrujoč podatek za Špance je, da so se neporaženi vrnili z zadnjih osmih gostovanj v Ligi prvakov. Po poškodbi bi lahko zaigral tudi Ronaldinho, pri domačih pa verjetno ne bo napadalca Chrisa Suttona.

Skupina G:
VALENCIA - ANDERLECHT

Španci so zadnje tri Lige prvakov vselej začeli z zmago. V obrambi bo manjkal izkušeni Roberto Ayala. Anderlecht je od leta 1983, ko je zadnjič igral z Valencio, v Španiji izgubil štirikrat in prejel kar 16 golov.

INTER - WERDER BREMEN
Werder ima dva zaporedna poraza v Bundesligi. V Evropi je v gosteh na zadnjih devetih tekmah zmagal le enkrat. Za Inter kaznovani Siniša Mihajlović ne sme igrati, kdo bo v napadu - Adriano, Alvaro Recoba ali Christian Vieri - pa ve le trener Roberto Mancini.

Skupina H:
PORTO - CSKA MOSKVA

Pri evropskih prvakih bosta manjkala Nuno Valente in Derlei Silva, prvič pa bo zaigral Luis Fabiano. CSKA je v petek v moskovskem derbiju ugnal Spartaka z 2:1.

PARIS SG - CHELSEA
PSG je v slabi formi, saj v domačem prvenstvu po petih tekmah še ni slavil. V Evropi sicer doma težko prejema zadetke, vendar ga tokrat čaka zastrašujoči napad Londončanov. Eidur Gudjohnsen in Didier Drogba naj bi dobila prednost pred Matejo Kežmanom in Adrianom Mutujem.

Sreda ob 20.45:
Skupina A:

DEPORTIVO - OLYMPIACOS
LIVERPOOL - MONACO

Skupina B:
BAYER (L) - REAL MADRID
ROMA - DINAMO KIJEV

Skupina C:
AJAX - JUVENTUS
MACCABI TEL AVIV - BAYERN

Skupina D:
FENERBAHČE - SPARTA PRAGA
LYON - MANCHESTER UNITED