Se bo sir Alex Ferguson maščeval Milanu za poraz pred dvema letoma? Foto: Reuters
Se bo sir Alex Ferguson maščeval Milanu za poraz pred dvema letoma? Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je v zadnjih letih najuspešnejši trener v Ligi prvakov, saj Milan že četrtič v zadnjih petih sezonah igra v polfinalu. Foto: EPA
Hernan Crespo
Hernana Crespa se v Manchestru še kako dobro spomnijo, saj jim jo je zagodel pred dvema letoma. Foto: Reuters

Premeteni trener Uniteda Alex Ferguson zaradi številnih poškodb pred prvo polfinalno tekmo ne kaže strahu. "Vsi najboljši igralci so mi na razpolago. Edina težava je, da verjetno ne bom imel najbolj primerne klopi," pravi Škot, čigar osnovni cilj je zmagati brez prejetega zadetka.

Ko vrag vzame šalo ...
Zdravniki na Old Traffordu imajo te dni polne roke dela. Na bolniški je kar sedem članov prve postave. Garyju Nevillu, Mikaelu Silvestru, Nemanji Vidiću, Dži Sung Parku in Louisu Sahaju sta se na sobotni tekmi proti Middlesbroughju (1:1) pridružila še branilca Rio Ferdinand in vezist Kieran Richardson, ki lahko igra tudi na levem boku v obrambi. Za nameček se je poškodoval še mladinec Craig Cathcart, ki naj bi zapolnil mesto centralnega branilca.

Patrice Evra naj bi v najboljšem primeru začel na klopi, morda pa bo vendarle še pravočasno okreval tudi Neville.

Ancelotti: Nevarni bodo protinapadi
Milan so v Angliji pozdravili dež in nizke temperature. Trener Carlo Ancelotti opozarja, da bo najpomembneje zapreti prostor za protinapade, saj so rdeči vragi zelo hitri. Milan bo spet igral le z eno "špico", verjetno pa ima Alberto Gilardino prednost pred Filippom Inzaghijem.
"Odločilna bo povratna tekma na San Siru," še poudarja Ancelotti. Glavna prednost njegove ekipe so izjemne izkušnje, ki jih najbolj utelešajo Alessandro Nesta, Paolo Maldini in Clarence Seedorf.

Tradicija na strani Milana
Pred dvema letoma je Milan v osmini finala na obeh tekmah zmagal z 1:0. Obakrat je bil strelec Hernan Crespo. Rdeče-črni so United premagali tudi v obeh prejšnjih obračunih v polfinalu Pokala državnih prvakov leta 1958 in 1969. Njihova statistika na zadnjih tekmah v Angliji sicer ni najboljša, saj so jih od devetih srečanj kar sedem izgubili.


Torek ob 20.45:
MANCHESTER UTD. MILAN ---------- verjetni postavi: ---------- Van der Sar Dida Fletcher/Neville Oddo O'Shea Nesta Brown Maldini Heinze Jankulovski Ronaldo Gattuso Carrick Pirlo Scholes Ambrosini Giggs Seedorf Rooney Kaka Smith Gilardino --------------------------------------- Sodnik: Kyros Vassaras (GRČ)
 
Sreda ob 20.45:
CHELSEA - LIVERPOOL


M. R.