Vsako državo lahko na SP-ju zastopa 20 igralcev in 3 vratarji. Foto: EPA
Vsako državo lahko na SP-ju zastopa 20 igralcev in 3 vratarji. Foto: EPA

Selektorji reprezentanc, ki se bodo udeležile svetovnega prvenstva v nogometu, bodo tako morali en mesec pred začetkom spektakla skrčiti seznam 35 imen, ki so jih morali Fifi posredovati lanskega decembra. Fifa bo skrčene sezname objavila nekaj dni po 11. maju.

Končni seznam že do začetka junija
Poleg tega pri Fifi do 1. junija - torej deset dni pred uvodno tekmo letošnjega svetovnega prvenstva - pričakujejo popoln seznam reprezentantov, na katerem bo lahko največ 23 imen. Te dokončne sezname nogometašev bo Fifa nato 4. junija objavila na svoji spletni strani. Pred tem je veljal dogovor, da imajo selektorji za končni seznam čas do 5. junija.

Čas za Afriko v izvedbi Shakire in skupine Freshlyground
Medtem so prireditelji 19. svetovnega prvenstva objavili izvajalca uradne himne tekmovanja. Za himno SP-ja so izbrali pesem kolumbijske popzvezdnice Shakire in južnoafriške skupine Freshlyground. Pesem z naslovom Time for Africa oziroma Čas za Afriko bodo radijske postaje po vsem svetu začele predvajati naslednji teden, glasbeni in nogometni navdušenci pa si jo bodo lahko s spleta prenesli od 26. aprila.

Shakira bo skupaj s skupino iz Cape Towna v živo predstavila himno na uvodnem koncertu pred začetkom SP-ja, ki bo 10. junija v Sowetu, na slovesnem odprtju SP-ja in tudi pred finalom, ki bo 11. julija v Johannesburgu.