Robbie Keane je proti Alžircem zadel dva gola, prvega v 52. minuti (na fotografiji). Foto: EPA
Robbie Keane je proti Alžircem zadel dva gola, prvega v 52. minuti (na fotografiji). Foto: EPA
Abdelkader Ghezzal in Sean St. Ledger
Irci lahko optimistično pričakujejo septembrski začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V tem tednu so premagali dva udeleženca svetovnega prvenstva, Paragvaj in Alžirijo. Foto: EPA

Prvi zadetek na tekmi je v 31. minuti dosegel Paul Green, ki je iz neposredne bližine po lepi kombinaciji iz prekinitve z glavo žogo poslal za hrbet vratarja Fauzija Šaušija. Na 2:0 je v RDS Areni v Ballsbridgu povišal Robbie Keane. Najboljši irski strelec vseh časov je mrežo zatresel v 7. minuti nadaljevanja, potem ko je žogo s približno 12 metrov poslal visoko po sredini gola.

V 84. minuti je levi bočni branilec Džamel Mesbah v lastnem kazenskem prostoru storil prekršek, z bele točke pa je nato minuto pozneje končnih 3:0 z drugim golom na tekmi postavil Keane.

Alžirci, ki bodo do svetovnega prvenstva igrali še proti Združenim arabskim emiratom (5. junija), so bili slabi v obrambi in brez idej v napadu. Obetavna sta bila le prodor Abdelkadra Gazala in strel Adlana Gediure z glavo, ki ga je ustavila vratnica.

Prijateljska tekma:
IRSKA - ALŽIRIJA 3:0 (1:0)
Green 31., Keane 52., 85./11-m

Preloženo:
PARAGVAJ - SLONOKOŠČENA OBALA

Sobota ob 17.00:
SÜDTIROL - SLOVENIJA

KAMERUN - SLOVAŠKA
NOVA ZELANDIJA - SRBIJA
SAVDSKA ARABIJA - ŠPANIJA
ZDA - TURČIJA
MADŽARSKA - NEMČIJA

NORVEŠKA - ČRNA GORA
POLJSKA - FINSKA
ISLANDIJA - ANDORA
AZERBAJDŽAN - MAKEDONIJA
ŠVEDSKA - BiH
UKRAJINA - ROMUNIJA