Rio Ferdinand se je poškodoval ob koncu treninga. Foto: Reuters
Rio Ferdinand se je poškodoval ob koncu treninga. Foto: Reuters
Andrea Pirlo
Andrea Prilo je zapustil priprave, a za zdaj še ostaja v načrtih Marcella Lippija. Foto: EPA

Branilec je trčil z napadalcem Emilom Heskeyjem. Takoj so nogometaša Manchester Uniteda odpeljali na pregled v bolnišnico, ki jo je zapustil na berglah. Angleži so poiskali še drugo mnenje, a so pregledi pokazali, da je sanj o Južnoafriški republiki za Ferdinanda konec. Kapetanski trak bo tako prevzel Steven Gerrard, reprezentanci pa se bo pridružil Michael Dawson.

"Bil je povsem navaden dvoboj. Ko se je obrnil, ga je zabolelo. To je za nas zelo slaba novica in v reprezentanci smo zelo razočarani. Žal je prišlo do nesrečne poškodbe na treningu," je sedmi sili sporočil selektor Fabio Capello.

Težave imel že pri rdečih vragih
31-letni branilec ima za seboj slabšo sezono, saj je zaradi stalnih poškodb izpustil večji del sezone v dresu Manchester Uniteda.

James moral izpustiti trening
Težave s koleni ima tudi vratar David James, ki je zaradi lažje poškodbe vadil po posebnem programu. Angleški tabor pa je razveselila vrnitev Garetha Barryja, ki je uspešno opravil svoj prvi trening.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu z Anglijo igrala 23. junija.
Pod vprašajem tudi Andrea Pirlo
Marcellu Lippiju
velike skrbi povzroča poškodba Andree Pirla. Vezist Milana si je na prijateljski tekmi z Mehiko, ki so jo Italijani izgubili z 2:1, poškodoval mečno mišico. Pirlo je že zapustil priprave in je odšel domov na počitek. Usoda 31-letnika še ni znana, a je njegov nastop pod vprašajem. Zagotovo ne bo igral na zadnji prijateljski tekmi "azzurov" proti Švici.
Odsotnost Pirla bi pomenila velik udarec za aktualne svetovne prvake, pri katerih ima veliko težav s poškodovanim kolenom že Mauro Camoranesi.