Cacau je v letošnji sezoni dosegel 13 zadetkov za Stuttgart, zato bo eden glavnih nemških adutov tudi na SP-ju. Foto: EPA
Cacau je v letošnji sezoni dosegel 13 zadetkov za Stuttgart, zato bo eden glavnih nemških adutov tudi na SP-ju. Foto: EPA

Selektor Joachim Löw je moral precej spremeniti ekipo. Kapetan Michael Ballack bo s Chelseajem v soboto igral v finalu pokala FA proti Portsmouthu. Manjkali so tudi vsi igralci Bayerna in Werderja, ki se bosta v soboto zvečer v Berlinu pomerila v finalu nemškega pokala.

Na razprodanem Tivoliju je 26.000 gledalcev videlo tekmo na en gol. "Elf" je povedel v 16. minuti, ko je Dennis Aogo podal naravnost na glavo Cacauja, ki je rutinsko matiral vratarja Justina Haberja. V 58. minuti je Lukas Podolski lepo zaposlil Cacauja, ki je z desnico povišal na 2:0. Tri minute pozneje je "Poldi" podal pred vrata, Kenneth Scicluna pa je s petih metrov žogo poslal v lastno mrežo. Stefan Kiessling je v zadnji minuti stresel še okvir vrat.

29. maja se bodo Nemci srečali z Madžarsko. Na svetovnem prvenstvu se bodo v skupini D pomerili z Avstralijo, Srbijo in Gano.

Pripravljalna tekma, Aachen:
NEMČIJA
- MALTA 3:0 (1:0)
26.000; Cacau 16., 58., Scicluna 61./ag.

Nemčija: Neuer, Beck (57./Träsch), A. Friedrich (72./Westermann), Tasci (46./Hummels), Aogo (79./Boateng), Khedira (72./Reinartz), Trochowski, Kroos (57./Grosskreutz), Cacau, Podolski, Kießling.

Malta: Haber, Muscat, Agius, Scicluna, Bajada, Pace (9./Cilia), Grima (75./Woods), Briffa, Fenech (67./Failla), Cohen, Mifsud (83./Bogdanović).