Fabio Capello bo še naprej bdel nad angleškimi reprezentanti. Foto: EPA
Fabio Capello bo še naprej bdel nad angleškimi reprezentanti. Foto: EPA
Raymond Domenech in William Gallas
Gallas je dosegel odločilni zadetek proti Irski na dodatnih kvalifikacijah za SP. Podal mu je Thierry Henry z roko. Foto: EPA

S tem je konec ugibanj, da naj bi Italijan po svetovnem prvenstvu sedel na klop milanskega Interja, ki se je izpraznila po odhodu kontroverznega Portugalca Joseja Mourinha. "Veseli smo, da smo to vprašanje rešili pred odhodom moštva v Južno Afriko," je dejal predsednik angleške nogometne zveze Dave Richards. 63-letni Italijan je tako podpisal aneks k obstoječi pogodbi, ki mu je nudila možnost odhoda po svetovnem prvenstvu. "Nikoli nisem razmišljal o tem koraku," je pojasnil Capello.

Gallasa zvilo v želodcu
Branilec francoske reprezentance William Gallas je zaradi želodčnih težav izpustil sredin trening, njegov nastop na svetovnem prvenstvu pa je bil že prej vprašljiv. Poškodovano ima mečno mišico. Na prijateljskih tekmah proti Kostariki in Tuniziji je vseeno nastopil. Na treningu ni sodeloval tudi Marc Planus, ki ima zvit desni gleženj.

Camoranesi poškodovan
Italijanski selektor Marcello Lippi bo v JAR verjetno odpeljal kar 24 igralcev, sej ima Mauro Camoranesi poškodovano koleno. Nadomestil naj bi ga vezist Cagliarija Andrea Cossu. Lippi se bo odločil v naslednjih dneh.