Robert Koren (desno) je s podobne razdalje kot v nedeljo zadel že na prijateljski tekmi proti Südtirolu konec maja v Brunicu. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren (desno) je s podobne razdalje kot v nedeljo zadel že na prijateljski tekmi proti Südtirolu konec maja v Brunicu. Foto: MMC RTV SLO
Fauzi Šauši
Žoga Jabulani povroča vratarjem veliko težav. Foto: Reuters

Zupan se je že ob petkovem gostovanju Korena v studiu TV Slovenija v Johannesburgu v pogovoru z njim dotaknil tega, ali iščejo kakšne rezerve v igri, da bi se večkrat približal golu, ker je bilo opazno, da na treningih dobro zadeva.
"Po podajah s strani je večkrat zadeval s "prve", tako da mu tudi Samir ni uspel ubraniti teh strelov. Koren je znan po tem, da ima dober strel z razdalje in ravno to mu je uspelo na tej tekmi. Upam, da ga je tudi moj razgovor z njim spodbudil k temu, da se je odločno odločil za ta strel," je za MMC povedal Zupan.

Radosavljevič je po tekmi izjavil, da bodo morali zaradi nepredvidljive žoge na naslednji tekmi ravno vezni igralci še več streljati proti vratom.

Koren vse opravil, kot je moral
Zupan, nekdanji selektor mlade reprezentance, je še ocenil, da je Alžirija v prvem polčasu igrala precej zaprto, Slovenija pa ni uspela razviti prave igre. "V drugem polčasu so Slovenci začeli napadati višje in že nakazali akcije, ki so jih bili sposobni sestaviti v preteklosti. Po izključitvi Gezala so dobili več prostora, Alžirci pa so manj tekli. Zelo dobro se je v napad vključil Koren, si z zelo dobrim sprejemom žoge omogočil pot do strela, dobro meril in presenetil vratarja Šaušija, ki ni najbolje posredoval. Zasluženo smo povedli in rutinirano obdržali zgodovinsko zmago do konca."

Alžirci so ga malo presenetili le s postavitvijo, vse ostalo je bilo bolj ali manj po pričakovanjih. "V obrambi dobro organizirajo igro, jo razširijo, dobro odigravajo in zadržujejo posest žoge. Nimajo pa napadalcev, ki bi zadržali žogo. Kot ekipa niso ugirani, da bi bili sposobni odigrati kombinatorno in bi prišli do zaključka. Veliko so poskušali z dolgimi žogami na napadalca, ki pa sta bila preveč osamljena, tako da so imeli edine priložnosti ob prekinitvah. Nekih napadalnih ambicij tako kot na prejšnjih tekmah niso pokazali," je zaključil Zupan.
Iz Polokwaneja,