35-letni Sebastijan Cimerotič si je novembra na tekmi proti Interblocku poškodoval ahilovo tetivo in se šele zdaj vrača na igrišča. Foto: MMC RTV SLO
35-letni Sebastijan Cimerotič si je novembra na tekmi proti Interblocku poškodoval ahilovo tetivo in se šele zdaj vrača na igrišča. Foto: MMC RTV SLO

Pa ne le on, vsi igralci Olimpije so v sredo popoldne v okviru priprav odigrali prijateljsko tekmo z japonskim klubom, tako da so si zadnji dvoboj Slovenije na svetovnem prvenstvu ogledali v posnetku. Že prihodnji četrtek čaka Olimpijo 1. krog kvalifikacij za Evropsko ligo, ko bodo v Domžalah gostili Široki Brijeg. Povratna tekma bo teden dni pozneje, zmagovalec dvoboja pa bo v 2. krogu igral proti dunajski Austrii.

Kako se pripravljate na novo sezono?
Pravkar sem prišel s priprav. Bili smo v Moravskih Toplicah. Po sedmih mesecih počasi prihajam k sebi, igral sem tekmi proti Kitajcem in Japoncem, po en polčas. Kar v redu mi gre. Potrebujem še nekaj posebnih treningov, da dobim moč v levi nogi. Bliža pa se že prva tekma v kvalifikacijah Evropske lige. Že prihodnji teden igramo proti Širokemu Brijegu.

Ste gledali tekmo med Slovenjijo in Anglijo?
Ne, imeli smo pripravljalno tekmo. Ko smo prišli domov, sem videl posnetek.

Kako ste sprejeli novico, da je malo zmanjkalo?
V takih trenutkih pridejo prav izkušnje z velikih tekmovanj. Če bi se konstantno uvrščali na velika tekmovanja, bi nam morda uspelo. Anglija je velesila, igralci so člani velikih klubov, takih tekem so vajeni. Našim fantom nimamo česa očitati, naredili so več, kot smo lahko upali.

Kdo vas je v Južni Afriki prepričal, kdo mislite, da bo prvak?
Argentina! Oni so moji favoriti. Zanimivo je gledati tudi selektorja Diega Maradono. Nekaj posebnega je, res se razlikuje od drugih.

V kakšni družbi najraje spremljate nogometno tekmo?
V družbi najboljših prijateljev.

Vas moti, če so v taki družbi tudi ženske?
Zakaj, daš pač kakšni 'flajšter' na usta (smeh)! Ženske res ves čas sprašujejo za nogometna pravila, tako da se temu izogibam. Rad sem skoncentriran in tekmo pogledam v družbi, ki se spozna na nogomet.