Ste spretni z žogo? Prijavite se na žonglerski izziv! Foto: MMC RTV SLO
Ste spretni z žogo? Prijavite se na žonglerski izziv! Foto: MMC RTV SLO

Na žonglerski izziv se lahko prijavite na http://www.facebook.com/FreestyleIzziv. 24 najboljših tekmovalcev po izboru tričlanske strokovne žirije bo sodelovalo v sklepnem tekmovanju, ki ga organizira RTV SLO in bo predvajano na televiziji. Glavna nagrada je 1.000 evrov v Hervisovih bonih. Končnega zmagovalca prav tako določi strokovna žirija.

SPLOŠNI POGOJI
1. Sodelovanje
Na natečaju lahko sodelujejo osebe, starejše od 15 let, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

2. Prijava na natečaj
Za prijavo na natečaj šteje videoposnetek, ki je oddan v skladu s spodaj opisanimi pogoji. Vsakdo lahko sodeluje le z enim videoposnetkom.

3. Vsebinske in tehnične zahteve
Tema natečaja je »nogometni freestyle izziv«. Upoštevane bodo vse videovsebine, ki vsebujejo prizore iz sveta nogometa in prikazujejo izvajanje določene športne dejavnosti. Videoposnetek je lahko dolg od 30 do 60 sekund.

4. Avtorstvo
Vsakdo lahko sodeluje z videovsebinami, katerih avtor je sam. Če bi se pozneje izkazalo, da oseba ni avtor videovsebine, je dolžna vrniti prejeto nagrado in prevzeti vse morebitne odškodninske zahtevke pravega avtorja.

Če se med izborom pojavi sum, da oseba ni avtor videovsebine, sme žirija tako videovsebino brez nadaljnjih obrazložitev izločiti iz natečaja.

Avtor oddane videovsebine prenese vse avtorske pravice na podjetje Hervis, d. o. o., ki si pridržuje pravico do uporabe posnetkov za marketinške namene, do brezplačnega reproduciranja in objave na svojih spletnih straneh. Avtor prav tako dovoli uporabo videovsebin na drugih spletnih straneh in e-obvestilih, poslanih po elektronski pošti, za promocijo natečaja.

5. Osebni podatki
Avtor mora v obrazcu, prek katerega prijavi videovsebino, navesti: ime in priimek, elektronski naslov, mobilno telefonsko številko.

Pri objavi videoposnetka bosta navedena ali vzdevek avtorja na Facebookovem profilu ali ime in priimek avtorja.

Avtor z oddajo videoposnetka soglaša, da organizator natečaja shranjuje in obdeluje njegove osebne podatke za izvedbo natečaja in obveščanje o izboru. Avtor prav tako soglaša z objavo svojega imena in priimka na seznamu nagrajencev.

6. Izbor
Žirija iz vrst organizatorjev bo videovsebine pregledala, ocenila in izbrala po njenem mnenju najboljših 24, pri tem ji bodo v pomoč tudi ocene videoposnetkov, prejete prek Facebookovega kanala. Imena vseh nagrajencev bodo objavljena na spletni strani, dne 9. 6. 2010.

Vse odločitve žirije so dokončne. Pritožba nanje ni mogoča.

7. Podelitev nagrad
Štiriindvajset (24) najboljših tekmovalcev po izboru tričlanske strokovne žirije bo sodelovalo v končnem tekmovanju, ki ga organizira RTV SLO in bo predvajano na javni televiziji, kjer se ti potegujejo za končno nagrado: naziv Naj slovenski nogometni »freestyler« ter 1.000 EUR v Hervisovih bonih. Končnega zmagovalca prav tako določi strokovna žirija.

V vsaki izmed 24 oddaj (razen finala) se vsakokrat pomerita dva tekmovalca v »freestyle« tehniki. Naloga vsakega izmed tekmovalcev je, da prepriča žirijo s svojimi veščinami »freestyla« z nogometno žogo. Vsak tekmovalec ima na voljo 60 sekund časa, da pokaže svoje veščine, na voljo pa mu bo tudi glasbena podlaga, ki bo poživila dogajanje v studiu.

Tekmovalca ocenjuje žirija, ki jo sestavljajo strokovna gosta in eden izmed gledalcev iz studia. Vsak član žirije dodeli vsakemu izmed nastopajočih oceno od 1 do 10. Zmaga tekmovalec, ki prejme višji seštevek. Ob enakem številu točk zmaga tisti, za katerega se na koncu z večino odloči žirija.

Sistem tekmovanja poteka tako, da skupaj sodeluje 24 tekmovalcev. Po prvem krogu (od 11. 6. do 22. 6.) dobimo 12 zmagovalcev, nato (od 23. 6. do 28. 6.) 6 zmagovalcev, ki se v treh četrtfinalnih nastopih pomerijo 29. 6., 2. 7. in 3. 7. Trem zmagovalcem se pridruži en srečni poraženec (ki zbere največ točk žirije med poraženci). Polfinalna obračuna sta na sporedu pred polfinalnimi tekmami 6. 7. in 7. 7., veliki finale pa pred tekmo za tretje mesto 10. 7.

Nagrajenci bodo nagrade prevzeli na samem mestu tekmovanja.

Nagrade niso zamenljive ali izplačljive v denarju.

8. Nagrade
1. nagrada: 1.000 EUR v Hervisovih bonih.
2. nagrada: 300 EUR v Hervisovih bonih.
3. in 4. nagrada: po 100 EUR v Hervisovih bonih.

9. Splošne določbe
Natečaj traja od 26. 5 do 8. 6. 2010.
Organizator nagradnega natečaja: RTV Slovenija.
Sponzor natečaja: Hervis Slovenija. Ljubljana, maj 2010