Špela Vehar zapušča šov Kdo gre v Afriko, kar gotovo ni všeč Sašu Hribarju, saj je že na začetku rekel, da bo navijal zanjo. Foto: MMC RTV SLO
Špela Vehar zapušča šov Kdo gre v Afriko, kar gotovo ni všeč Sašu Hribarju, saj je že na začetku rekel, da bo navijal zanjo. Foto: MMC RTV SLO
Kdo gre v Afriko, resničnostni šov

15 fantov in eno dekle je imelo pred seboj še zadnjo oviro na poti do nastopa na finalni tekmi, ki bo v soboto, 5. junija. Pomerili so se v nogometni tekmi 'dva na dva', poleg rezultata in nabiranja točk pa je bilo tudi pomembno, kakšen srčen utrip je imel kandidat minuto po koncu tekme.

Je bila pokvarjena ura?
20-letni Rok Zornik, član ekipe Jug, je imel vsega 76 udarcev na minuto. Ker so imeli preostali vrednosti od 130 do 170, je marsikdo pomislil, da je nekaj narobe z uro, toda nizek utrip je posledica Rokove odlične telesne pripravljenosti.

Špela športno prenesla izpad
Tekmovalci so na koncu preizkusa izločili najslabša. V ekipi Juga sta bila to Špela in Blaž. Verjetno je kar nekaj gledalcev navijalo za Špelo, saj je bila na koncu edina ženska v konkurenci. Toda 20-letno dekle je izjemno športno preneslo "poraz": "Vseeno sem vesela, prijetno se mi je bilo družiti s fanti. Pravilno so se odločili, ne bi bilo pošteno, če bi šla naprej!"

Jože meril na končno šesterico
V ekipi Severa sta brez finalnega nastopa ostala Blaž in Jože, ki je prav tako športno priznal, da so bili preostali kandidati boljši: "Malo mi je hudo! Moj cilj je bil, da pridem med šesterico, toda po pravici povedano sem vedel, da za to ni veliko možnosti. Vesel sem že, da sem prišel do zadnjega kroga."

Tokratna gosta: Udovič in Karič
Dodajmo, da je ekipo Juga, ki ima svojo pripravljalno bazo v Radomljah, obiskal nekdanji slovenski reprezentant in udeleženec evropskega ter svetovnega prvenstva Sašo Udovič, medtem ko je ekipo Sever ocenjeval še en znani slovenski nogometaš Amir Karič, ki je med drugim letos s Koprom postal državni prvak.

Finalna tekma s prenosom na TV SLO 2
V soboto ne zamudite finalne tekme šova Kdo gre v Afriko. Prenos bo na TV Slovenija 2. Gledalci boste z SMS-glasovanjem izbrali najboljšega igralca Severa in Juga. V vsaki ekipi bo igralo po 6 nekdanjih nogometnih asov, 6 znanih Slovencev in 6 udeležencev resničnostnega šova.

Kdo gre v Afriko, resničnostni šov