"Gasilska" fotografija slovenske reprezentance tik pred vkrcanjem na letalo. Foto: MMC RTV SLO
Novinarska konferenca pred letom v JAR
Nogometaši odleteli proti Južni Afriki

Člani reprezentance so se po sprejemu pri predsedniku države Danilu Türku na Brniku zbrali sredi popoldneva. Nekateri v družbi najožjih družinskih članov, drugi so se od njih poslovili že doma. Sledili so zadnji intervjuji, avtogrami in slikanje z navijači. Ob 18.15 je nogometna odprava prek Frankfurta odletela proti Johannesburgu (video), kjer bo pristala v ponedeljek dopoldne, predvidoma ob 8.50. Časovne razlike med Slovenijo in Južno Afriko ni.

Kek: Naredili bomo vse, da bo Slovenija ponosna na nas
"Igralci so naredili velik preskok v zadnjem letu. Preskok je bil posledica trme, dokazovanja, a tudi trdega dela. Pričakujem, da bodo fantje ostali takšni, kot so, da bodo dali na igrišču od sebe vse, česar so sposobni. In če bo tako, bo prišel tudi rezultat. Čudežev ni pričakovati. Ne obljubljamo ničesar, a naredili bomo vse, da bo Slovenija ponosna na nas," je tik pred odhodom dejal selektor Matjaž Kek.

Kapetan Robert Koren je bil kratek, a jedrnat: "Storili bomo vse, da se uvrstimo v osmino finala. Za to bomo na igrišču pustili srce."

V videonovicah desno si oglejte, kaj so pred letom v JAR povedali Zlatko Dedič, Bojan Jokič, Ivan Simič, Matjaž Kek, Robert Koren in Aleksander Radosavljevič.

Nogometaši bodo že v ponedeljek opravili prvi trening. Uvodna tekma z Alžirijo je na sporedu v nedeljo, 13. junija, ob 13.30 v Polokwaneju.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov z Brnika.

ž

Novinarska konferenca pred letom v JAR
Nogometaši odleteli proti Južni Afriki