Francozi so v Alpah na višinskih pripravah. Foto: Reuters
Francozi so v Alpah na višinskih pripravah. Foto: Reuters

Čeprav niso med najožjimi favoriti po zgodnjem izpadu iz evropskega prvenstva pred dvema letoma in slabi formi, branilec Manchester Uniteda verjame, da lahko ranjeni ponos galske peteline popelje do uspeha. "Imamo tako rekoč najboljše igralce na svetu na vsakem položaju," je Evra povedal med pripravami reprezentance v alpskem letovišču Tignes. "Zaradi tega nismo najboljše moštvo na svetu, ne še, in čaka nas veliko dela, da bi to postali, a na svetovno prvenstvo odhajamo, da bi zmagali."

Nekdanje evropske in svetovne prvake, ki jim je vozovnico za Južnoafriško republiko zagotovila roka Thierryja Henryja na tekmi dodatnih kvalifikacij proti Irski, so na vsaki tekmi v zadnjem času izžvižgali njihovi lastni navijači. "Mediji pravijo, da naši navijači ne verjamejo v nas, a vem, da ni tako, prav tako pa vem, da nas druge reprezentance spoštujejo in se nas bojijo," je prepričan.

"SP je najpomembnejša stvar na svetu"
Varovanci Raymonda Domenecha so bili daleč od šampionske forme, ko so na zadnji reprezentančni tekmi marca proti Španiji izgubili 2:0. Evra ostaja optimist in verjame, da lahko stvari obrnejo in ujamejo dobro formo v pravem času. "Začenjamo iz nič. To je svetovno prvenstvo, najpomembnejša stvar na svetu, pomembnejša od ligaškega prvenstva ali Lige prvakov. Je privilegij in čast."

29-letnik verjame, da lahko Francija pozdravi svoj ranjeni ponos in nejevernim Tomažem dokaže, da se motijo. "Vsi mislijo, da odhajamo v Južnoafriško republiko na safari, da nismo med favoriti, a naš ponos nam lahko pomaga, da pridemo daleč."

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov s priprav v Tignesu, kjer so se francoski reprezentanti najprej usedli na kolesa, nato pa so se podali proti vrhu enega izmed okoliških ledenikov. Foto: Reuters.