Pisarni alžirske in slovenske televizije sta v mednarodnem televizijskem centru druga nasproti druge. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Pisarni alžirske in slovenske televizije sta v mednarodnem televizijskem centru druga nasproti druge. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Alžirci
V odpravi alžirske televizijske odprave so pred prvo tekmo optimistični. Foto: MMC RTV SLO
Studio TV Slovenija
Tudi studio TV Slovenija v slovenskem pripravljalnem centru v Johannesburgu je že pripravljen na prvo oglašanje, ki bo v četrtek. Foto: MMC RTV SLO
Šuler in Jokič po treningih v Johannesburgu

"Zmagali bomo z 2:0," je napovedal eden od sedmerice Alžircev, ki smo jih zmotili v glavnem televizijskem središču ob stadionu Soccer City, na katerem bo med drugim odigran finale letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu. "Če zmaga Alžirija, vam bomo "častili" kavo, v nasprotnem primeru pa jo boste vi nam," je še dodal.


Kek po 35 minutah zaprl trening

Slovenski selektor Matjaž Kek je trening s svojimi varovanci prvič opravil ob 13.30. Ob tej uri bo v nedeljo tudi tekma v Polokwaneju proti Severnoafričanom. Ti imajo pripravljalno bazo v Durbanu ob Indijskem oceanu, v Južno Afriko pa so pripotovali natanko teden dni pred premierno tekmo. Kek je po 35 minutah trening zaprl za javnost, na novinarski konferenci po njem pa pokazal dobro razpoloženje, ko se je postavil kar med novinarje.
Potem ko je v torek na treningu zaradi prebavnih motenj manjkal rezervni vratar Jasmin Handanovič, so Slovenci tokrat znova trenirali v polni postavi. Nogometaši so v prejšnjih dneh večkrat omenjali trdo travnato površino, zato so se v slovenskem taboru odločili namakati travnato površino.
"Dan vuvuzel" razgrel ozračje
Johannesburg sicer vse bolj utripa v duhu svetovnega prvenstva. Policiste je videti povsod, kamor pogledaš, številni prodajalci ob cesti pa poskušajo prodati čim več spominkov. Vuvuzele je slišati na vsakem koraku in vsekakor je mogoče občutiti tisto pravo afriško razposajenost. "Dan vuvuzel" je poskrbel za pravo evforijo. Reprezentanca Južne Afrike "Bafana bafana" se je z avtobusom popeljala po mestnih ulicah, kar je spominjalo na parado ekipe, ki je zmagala na svetovnem prvenstvu.
Iz Johannesburga,
Šuler in Jokič po treningih v Johannesburgu