"Gasilska" fotografija pred začetkom tekme s sodnikom Markom Ilešičem. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Stanič
Dvakratni strelec Uroš Stanič. Foto: MMC RTV SLO
Novinarji
Boj za žogo na sredini igrišča. Foto: MMC RTV SLO

Končni rezultat je bil 4:2 za Nogometno zvezo Slovenije, ki je ob polčasu vodila z 1:0. Strelca za novinarje sta bila Andrej Miljkovič (Ekipa) in Jernej Suhadolnik (Delo).
V sončnem vremenu (veter se je skoraj popolnoma umiril) in sproščenem vzdušju je sedma sila za nekaj časa odložila delo. V prvem polčasu (tekma je trajala dvakrat po 20 minut) je dolgo časa nudila dober odpor tekmecem. Kot prvi je gol po 15 minutah vendarle dosegel prvi mož marketinga na NZS-ju Uroš Stanič, ki je bil nekoč prvoligaški igralec (Primorje). Na začetku tekme je igral tudi predsednik NZS-ja Ivan Simič.
Stanič je na začetku drugega polčasa povišal na 2:0, visoko prednost "gostiteljem" pa je s peto zagotovil Južnoafričan Osman Ismail z Mednarodne nogometne zveze, ki je uradni spremljevalec slovenske reprezentance med bivanjem v Johannesburgu.
Kek: "Beli bodo morali razmisliti"
Novinarje, ki v prvem polčasu niso mogli računati na rezerviste, sta v drugem delu okrepila poročevalca Ekipe Miljkovič in Jure Bohorič, na prigovarjanje radijca Luke Petriča ("Če izgubimo s 4:0 ali 5:0, je vseeno, lepo pa bi bilo enega dati."), ki je zelo solidno branil, pa so v zadnjih minutah le ublažili poraz. Njihovo upanje na izenačenje je tik pred koncem pokopal vinar Danilo Steyer.
Sredi drugega polčasa je ob igrišče k svoji ženi prišel tudi Matjaž Kek: "Od belih (novinarjev, op. a.) nisem videl veliko. Sem pa zadovoljen z zelenimi, moram jih pohvaliti. Beli bodo morali do naslednjič še malo razmisliti, njihov selektor (Branko Vekić, op. a.) sploh," je na pol v šali povedal Kek in pri izidu 3:0 zapustil prizorišče, tako da zadetkov novinarjev ni videl.
Strelci: Stanič (0:1 in 0:2), Ismail (0:3), Miljkovič (1:3), Suhadolnik (2:3), Steyer (2:4)

Novinarji: Luka Petrič (Radio Slovenija), Rok Tamše, Jernej Suhadolnik (oba Delo), Denis Sabadin (Primorske novice), Sandi Škvarč (Radio Koper), Branko Vekić (Sportske novosti), Rok Plestenjak (Siol Sportal), Andrej Miljkovič, Jure Bohorič (oba Ekipa).

NZS: Ivan Simič (predsednik), Aleš Zavrl (generalni sekretar), Miha Košorog (ekonom), Uroš Stanič (marketing), Matjaž Krajnik (odnosi z javnostmi), Danilo Steyer, Franci Kancilja (oba podjetnika), Osman Ismail (spremljevalec Fife).
Iz Johannesburga,