Župan Brunica Christian Tschurtschenthaler (levo) je sprejel slovenske nogometaše. Foto: MMC RTV SLO
Župan Brunica Christian Tschurtschenthaler (levo) je sprejel slovenske nogometaše. Foto: MMC RTV SLO
Kek zmerno zadovoljen
Peti dan prvi dež za nogometaše

Če so prejšnje dni Kekove fante na Južnem Tirolskem še greli sončni žarki, jih je v četrtek dopoldne "zmotila" močna ploha. Precej se je shladilo, nekaj minut pred 19. uro je termometer kazal 12 stopinj Celzija. V slovenskem taboru je še naprej veliko dobre volje, normalno pa trenirajo vsi, tudi Bojan Jokič, Rene Krhin in Milivoje Novakovič.
Slednji zaradi težav s trebušno steno sicer še vedno pazi in ne gre "stoodstotno" v dvoboje, tudi drugi pa ne gredo z vso močjo nanj. Malo slabe volje pri najboljšem slovenskem strelcu kvalifikacij, ker ne more delati na polno, seveda je, toda 31 let je čakal na priložnost, da zaigra na svetovnem prvenstvu, zato se ne bo kar tako predal.
Med vadbo so slovenske reprezentante spremljali tudi mladi nogometaši Olimpije, ki v Brunicu Slovenijo zastopajo na turnirju malčkov.

Sprejem pri županu
Pred kosilom so imeli nogometaši še eno v vrsti dejavnosti, s katero vsaj za nekaj časa pozabijo na igrišče. Sprejeli so jih župan Brunica Christian Tschurtschenthaler in drugi lokalni veljaki. Matjažu Keku in reprezentanci so podarili plaketo, ti pa so jim vrnili darilo - podpisan dres in poseben srebrnik. Vsi v Brunicu so navdušeni, da se slovenska reprezentanca pripravlja v njihovem kraju, saj gostovanj izbranih vrst niso vajeni. Več izkušenj imajo s klubi, saj so bili tam že na pripravah, denimo Inter, Milan in Roma.

Alžirski "špijon"?
Okrog reprezentance se je te dni smukal tudi Alžirec, ki živi v Italiji in je bil nekoč pomočnik trenerja vratarjev pri alžirski reprezentanci, želel je napisati članek za neki arabski časnik. Od tujih novinarjev so sicer prisotni le lokalni mediji.

V nedeljo v adrenalinski park
V petek bodo imeli slovenski nogometaši prosti dopoldan, popoldne pa bodo znova trenirali. Po sobotni prijateljski tekmi naj bi v nedeljo obiskali adrenalinski park, v ponedeljek pa naj bi opravili nov višinski trening na vrhu Kronplatza.

Kek zmerno zadovoljen
Peti dan prvi dež za nogometaše