Nekdanji kapetan David Beckham je kljub poškodbi odpotoval v Južnoafriško republiko, kjer bo imel pomembno motivacijsko vlogo. Foto: EPA
Nekdanji kapetan David Beckham je kljub poškodbi odpotoval v Južnoafriško republiko, kjer bo imel pomembno motivacijsko vlogo. Foto: EPA
Fabio Capello
Fabio Capello želi Anglijo popeljati v finale. Foto: EPA

Kapetan Rio Ferdinand je prepričan, da se v Rustenbrugu, ki leži 1500 metrov nad morsko gladino, ne bodo dolgočasili: "Najbolj nevarni za dolgočasje so prvi dnevi. Potem ko se turnir enkrat začne, gledaš tekme in adrenalin kar požene po žilah. Do takrat se bomo kratkočasili ob igranju kart, računalniških igric, bilijarda in namiznega tenisa. Objekti v naši bazi so odlični."

Capellova želja po pristanku: finale!
Dobro razpoložen je bil po pristanku v Johannesburgu tudi selektor Fabio Capello, ki je tik pred odhodom podaljšal pogodbo z angleško nogometno zvezo do leta 2012. "Veseli smo, da smo tukaj in da bomo udeleženci tega velikega spektakla. Imam le eno željo - igrati z Anglijo v velikem finalu. Prepričan sem, da bo ta mundial veličasten." V angleški delegaciji je tudi David Beckham, ki zaradi poškodbe na mundialu ne bo igral, vendar se je odzval vabilu Capella in bo med prvenstvom spodbujal reprezentančne kolege.

Anglija bo prvo tekmo odigrala 12. junija proti ZDA, drugo 18. junija proti Ažiriji in tretjo 23. junija proti Sloveniji.

Spodaj si oglejte fotogalerijo angleške baze v Rustenbrugu.