Andres Iniesta je na tekmi s Poljsko staknil poškodbo, a bo po navedbah Španske nogometne zveze lahko zaigral na SP-ju. Foto: EPA
Andres Iniesta je na tekmi s Poljsko staknil poškodbo, a bo po navedbah Španske nogometne zveze lahko zaigral na SP-ju. Foto: EPA
Huligani
V Južni Afriki upajo, da bo takšnih prizorov čim manj. Foto: EPA
V JAR-u že oropali novinarje

Roparja sta okoli četrte ure zjutraj vdrla v hotelske sobe v "lodgeu" zunaj Magaliesburga in poročevalcem grozila z orožjem.

"Eden od roparjev je prislonil pištolo ob mojo glavo, nato pa sta mi pobrala vso opremo - kamere, leče, računalnik ... Nato sta mi zaukazala, naj se uležem v posteljo, me pokrila z odejo in mi spet potisnila pištolo ob glavo ter velela, naj spim naprej," je svojo grozo opisal portugalski fotograf Antonio Simoes. Skupna vrednost ukradene opreme je okoli 30.000 evrov. Oropali so še španskega novinarja Miguela Serrana in Ruija Gustava Moraisa, a sta oba rop prespala.

Policija je takoj sprožili preiskavo in enega osumljenca že aretirala.

Ma meji prijeli 11 huliganov
Policisti so bili na delu tudi ob meji, kjer so v sredo prijeli še 11. argentinskega huligana, ki je želel vstopiti v Južno Afriko. Ta je v državo priletel iz Sao Paula. Policijski predstavnik za stike z javnosti je dejal: "Prijeli smo 11 članov huliganske skupine 'Barrabravas', za katere sumimo, da so zmožni povzročanja neredov, nasilja in provokacij zoper druge navijače." Generalni direktor južnoafriške policije Nathi Mthethwa je ob tem še dejal, da so oblasti prejšnji mesec preprečile vstop angleškim huliganom, ki so poskušali v državo priti prek Dubaja.

Iniesta bo nastopil na SP-ju
Šestindvajsetletni španski reprezentant Andres Iniesta si je na prijateljski tekmi proti Poljski (6:0) v torek zvečer v Murcii poškodoval stegensko mišico, a so preiskave v bolnišnici v Barceloni pokazale, da gre le za udarec in večjo oteklino. Iz španske nogometne zveze so sporočili, da so se sprva bali, da gre za natrgano mišico.

Razprodanih 97 odstotkov vstopnic za SP
Prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu so objavili, da so doslej prodali že 97 odstotkov vseh vstopnic največjega športnega dogodka letošnjega leta. Do konca prvenstva naj bi prodali nekaj več kot 98 odstotkov od skupno treh milijonov vstopnic. bMednarodna nogometna zveza je danes med drugim razkrila, da je od skupno 3,01 milijona kart ostalo neprodanih le še 135.000 vstopnic. Od teh bo kar 30.600 vstopnic na voljo od četrtka naprej oziroma kasneje med tekmovanjem, saj gre za karte, ki niso bile prodane v kompletih s potovanji ali pa za vstopnice namenjene nacionalnim zvezam, ekipam oziroma paketom dobrodošlice.

Poškodbe tudi med sodniki
Pet dni pred prvo tekmo slovenske reprezentance na SP-ju v nogometu je Fifa zamenjala sodnika za tekmo med Slovenijo in Alžirijo. Pravico bi moral deliti Čilenec Pablo Pozo Quinteros, a se je še pred začetkom tekmovanja poškodoval. Fifa je tako namesto čilske trojice delegirala glavnega sodnika Carlosa Alberta Batresiza iz Gvatemale. Njegova pomočnika bosta Leonel Leal iz Kostarike in Carlos Pastrana iz Hondurasa.

Juan Vasle po knjigi še na splet
Nogometna mrzlica je zajela tudi slovenskega opernega pevca in športnega novinarja Juana Vasleta, ki je odprl svojo spletno stran, posvečeno svetovnemu prvenstvu v nogometu. Vasle je tudi avtor knjige Ustavite svet - mundial je tu! To knjigo lahko dobite v naši nagradni igri.

V JAR-u že oropali novinarje