Jože je nogometaš, gobar, oče dveh otrok in roker, saj igra v skupini Gepard. Foto: MMC RTV SLO
Jože je nogometaš, gobar, oče dveh otrok in roker, saj igra v skupini Gepard. Foto: MMC RTV SLO
Kdo gre v Afriko? - drugi del

32-letni Boris iz Žalca se lahko v svoji bogati zgodovini navijanja "pohvali" s tem dosežkom. Zgodilo se je jeseni 1999, ko si je slovenska reprezentanca po tekmi proti Ukrajini zagotovila nastop na evropskem prvenstvu. Hladilnika še vedno ni vrnil.

To je ena izmed zabavnih zgodb, ki smo jo slišali v resničnostnem šovu Kdo gre v Afriko, v katerem se kandidati potegujejo za nastop na finalni tekmi 5. junija v Celju in za dve vozovnici za ogled tekem svetovnega prvenstva v Južni Afriki. Potem ko so se v prvi oddaji predstavili kandidati Juga, so bili v drugi oddaji (na sporedu je bila v petek zvečer na TV Slovenija 2) na vrsti igralci ekipe Sever, ki so se pod vodstvom trenerja Boruta Jarca zbrali v Mariboru.

Oddajo je vodil Saša Jerkovič, pomagal mu je mariborski organizator koncertov Smiljan Kreže, ki je vsem nakazal, kakšne barve oblačila se spodobijo v štajerski prestolnici. "Kak si lahko v Maribor prišel z zelenimi štumfkami?" se je obregnil ob enega izmed igralcev.

Spoznali smo dva ljubitelja nogometa, ki se v prostem času ukvarjata z glasbo. Za 38-letnega Jožeta iz Slovenskih Konjic, ki je nekoč treniral nogomet pri Dravinji, smo že pomislili, da je pravi ženskar, saj je izjavil, da je v postelji pogosto s tremi ženskami. Pojasnil je, da gre za njegovo ženo in obe hčerki. Strastni ljubitelj rokenrola je tudi 19-letni Mitja iz Murske Sobote. V skupini sta dva, zdaj iščeta še bobnarja.

Zanimiva je tudi Juretova zgodba. Ker se preživlja kot natakar, se je pohvalil, da je že stregel nogometašem Leicesterja, Hajduka in Osijeka. Med tistimi, ki se borijo za nastop v velikem finalu, je tudi Sebastijan, ki s Stavbarjem igra v slovenskem hokejskem prvenstvu.

Vsak ima svojo zgodbo, a vsi isti cilj. "Sesuli bomo južnjake, potolkli Ljubljančane," pravijo v en glas. Do 5. junija jih bo k zagnanim treningom očitno vodila predvsem ta želja.

Kdo gre v Afriko? - drugi del