Nizozemci kljub zmagi z 2:0 na prvi tekmi SP-ja proti Danski niso navdušili. Za bledo predstavo so tudi oni iskali izgovor v visoki nadmorski višini. Foto: Reuters
Nizozemci kljub zmagi z 2:0 na prvi tekmi SP-ja proti Danski niso navdušili. Za bledo predstavo so tudi oni iskali izgovor v visoki nadmorski višini. Foto: Reuters
Brunico
Slovenci so se na visoko nadmorsko višino pripravljali v Brunicu. Foto: MMC RTV SLO

Tako Nizozemci kot Danci so se po dvoboju, ki se je končal z zmago tulipanov z 2:0, za slabo igro izgovarjali na nadmorsko višino. Johanneburg leži na višini 1753 metrov in je najvišje prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva.

Težave kljub pripravam v visokoležečih krajih
Giovanni van Bronckhorst
ni mogel razumeti, zakaj je imela njegova ekipa težave, čeprav se je pripravljala na visoki nadmorski višini dva tedna v Avstriji in en teden v JAR-u: " Še posebej naporen je bil prvi polčas. Počutil sem se čudno in imel ves čas suha usta. Malce bolje je bilo v drugem delu." Tudi Danec Daniel Agger je priznal, da je bil zaradi težkih razmer v teku bolj "ekonomičen". "Sem povsem izčrpan," je takoj po dvoboju povedal branilec Liverpoola.

Hitra in neobvladljiva žoga
Nad redkejšim zrakom se je pritoževal tudi danski vratar Thomas Sorensen: "Dihanje je težje, toda glavna razlika zame je bila hitrost žoge, ki je bila mnogo višja. Težko jo je bilo obvladovati. Težave so imeli tako igralci kot vratarji. Kdor se bo najbolje privadil na take pogoje, bo igral v finalu."

Pritoževanje le iz evropskih taborov
To je bila tretja tekma v Johannesburgu. Gostitelji in Mehičani, ki so odigrali uvodno tekmo, se po dvoboju niso pritoževali, saj so na igranje na visoki nadmorski višini bolj navajeni kot Evropejci. Zahtevne razmere niso motile niti Argentincev niti Nigerijcev.

Američani fizično izjemno pripravljeni
Slovenija, ki se je na visoko nadmorsko višino privajala v Brunicu v Italiji, bo tekmo z ZDA igrala v petek ob 16.00. Američani veljajo fizično za eno izmed najbolje pripravljenih reprezentanc na tem svetovnem prvenstvu.