Robert Koren je v nedeljo že končal sezono v angleški drugi ligi. West Bromwich si je z drugim mestom zagotovil vrnitev v Premier League. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren je v nedeljo že končal sezono v angleški drugi ligi. West Bromwich si je z drugim mestom zagotovil vrnitev v Premier League. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren
Korošca številne medijske obveznosti ne motijo. Foto: MMC RTV SLO

29-letnega Korošca, ki na sončen dan po navadi z ženo obišče kakšen park in s svojima sinovoma brca žogo ali doma odigra igro tenisa s prijatelji, medijski cirkus ne moti. "Vedno poskušam uživati v teh stvareh. Pred svetovnim prvenstvom so vsi navdušeni - tako igralci kot mediji. Moraš jim povedati, kako se počutiš in kako razmišljaš. Vse to medijsko zanimanje jemljem kot pozitivno," je povedal Koren, ki je moral zavrniti nekaj prošenj za intervjuje iz ZDA, Alžirije in Velike Britanije.

To je dokaz, da ga bodo svetovni mediji v tednih pred svetovnim prvenstvom še kako oblegali. Ravno vsakdanja stvar za njega to ni, saj je tiskovni predstavnik West Bromwicha razkril, da povprečno opravi le en intervju s kakšnim tamkajšnjim medijem na vsake tri tedne.

"Vsakdo je naredil svoje delo"
"Vemo, da moramo vsi trdo delati, da nekaj osvojimo. Ta odnos nas je pripeljal na svetovno prvenstvo. Nihče ni izstopal, vsakdo je naredil svoje delo," je pojasnil novinarjem, ki so želeli od njega izvedeti, kdo je Wayne Rooney ali Ronaldo slovenske reprezentance.

Reutersovega novinarja Richarda Sydenhama je seveda zanimalo tudi to, kako Koren gleda na dogodke izpred osmih let, ko je prvi nastop Slovenije na svetovnem prvenstvu zasenčil spor med Zlatkom Zahovičem in Srečkom Katancem.

"Nihče ne razmišlja preveč o tem, kaj se je dogajalo leta 2002. Glavna stvar je bila, da so bile nekatere težave med selektorjem in igralci, kar ni dobro za nikogar. Zdaj je povsem drugače. Tudi igramo drugače. Prej smo imeli le enega zvezdnika, zdaj pa poskušamo igrati bolj kot ekipa. Smo zelo dobri prijatelji in imamo dober moštveni duh. Teh dveh moštev se ne da primerjati," je dejal Koren.

Polni samozavesti
In kakšna so pričakovanja? "Težko je reči, kaj je realno. Pred tekmama proti Rusiji so vsi govorili, da bomo izgubili. Toda smo na svetovnem prvenstvu in to smo si zaslužili. Polni smo samozavesti," je sklenil "Roko", kot mu pravijo v Angliji.