Rene Krhin je v Brunicu tako na treningih kot na tekmi pokazal dobro formo. Foto: MMC RTV SLO
Rene Krhin je v Brunicu tako na treningih kot na tekmi pokazal dobro formo. Foto: MMC RTV SLO
Rene Krhin
Stisk roke z nogometaši Südtirola. Foto: MMC RTV SLO
Rene Krhin
Na petkovem treningu v Brunicu z Milivojem Novakovičem. Foto: MMC RTV SLO
Rene Krhin
Na marčevski tekmi proti Katarju. Foto: NZS
Rene Krhin in Jose Mourinho
Krhinu seveda ni vseeno, ker je Jose Mourinho zapustil Inter, saj ga je kot igralca zelo cenil. Foto: EPA

Argentinec Esteban Cambiasso bo namreč boje v Južni Afriki lahko spremljal le iz domačega naslonjača, saj ga Diego Armando Maradona ni uvrstil v izbrano vrsto. Morda bo na malem ekranu ugledal tudi svojega soigralca pri Interju, 20-letnega mladeniča iz Jakobskega Dola.

Med nogometaši Südtirola navijači Interja
Krhin je prihodnost, a tudi sedanjost slovenskega nogometa. O njem z izbranimi besedami govori sam Jose Mourinho, tudi naključnemu opazovalcu pa je jasno, da je pred njim lepa kariera. Njegov tek je lahek, žoga v njegovih nogah varna, podaje natančne, ob pravem času zna poskrbeti tudi za kakšen atraktiven vložek.

Proti Südtirolu je v soboto na igrišču preživel zadnjih 15 minut. S svojo igro je bil zadovoljen, po zadnjem sodnikovem žvižgu pa so ga obstopili nekateri domači igralci in mu čestitali, saj navijajo za Inter. Širše prepoznaven kljub vsemu še ni, tako da ima v Brunicu mir. Z največjim zvezdniki novih evropskih prvakov gotovo ne bi bilo tako, a Krhin pridno stopa po njihovih stopinjah.

"Včasih mediji malo pretiravajo"
Slovenske ljubitelje nogometa je nase prvič resneje opozoril lani, ko je kot kapetan popeljal slovensko reprezentanco do 19 let do zgodovinske uvrstitve na evropsko prvenstvo, kjer nato zaradi poletnih priprav z Interjem sicer ni igral. "Ne vem, če je to ravno prepoznavnost, saj nisem veliko doma. Tega ne občutim. Na začetku mi je bilo zelo všeč, da se je kaj napisalo, mogoče je bilo kdaj celo malo preveč. Včasih mediji malo pretiravajo," nam je po sobotni tekmi zaupal pred reprezentančnim hotelom v Brunicu, kjer ga je pred novinarje kot prvega pripeljal "deklica za vse" v slovenski ekipi, tehnični vodja Boštjan Gasser.

Capello, Guardiola, Hiddink ...?
Nad levim očesom si je v torek ob trku z Zlatkom Dedičem razbil arkado. Modrica pod očesom je še vidna, kotiček očesa pa je še malenkost "krvav". Drugače pa s tem nima več težav, saj je dr. Matjaž Vogrin rano dobro zašil.
Dan prej se je Krhin kot zadnji pridružil reprezentanci, potem ko je na Južno Tirolsko pripotoval neposredno iz Milana, kjer je s soigralci v nedeljo zjutraj bučno proslavil evropski naslov. "Tisti, ki gremo na svetovno prvenstvo, smo si drug drugemu zaželeli srečo," je slovo od kolegov opisal "benjamin" v Kekovi četi, ki mu je tako kot vsem drugim žal, da Mourinho odhaja v Real. "Vsi smo ga vzljubili in res škoda, da je šel. Kdo bo novi trener? Veliko se govori o Capellu, Guardioli, Hiddinku ... Bomo videli, kako se bo odločil predsednik," dodaja.

Podoben pogled Keka in Mourinha
Kot dober poznavalec italijanskega nogometa ni bil presenečen nad dobrim odporom Südtirola. "Tretjeligaške ekipe so vedno zelo močne in zelo dobro natrenirane. Značilno za italijanski nogomet je, da se zelo dobro postavijo in znajo igrati. V prvem polčasu je bilo zato težje igrati, naši tekmeci so bili tudi veliko bolj sveži. V drugem polčasu se je videlo, da so malo padli in mi smo to izkoristili," je bil Krhinov komentar predzadnjega tekmovalnega preizkusa pred odhodom v Južno Afriko.

Reprezentančne priprave zanj niso nekaj posebnega. "Tisti trenerji, ki danes vedo, za kaj gre v nogometu, imajo približno enake treninge. Moram reči, da so naši treningi v Interju in tukaj zelo podobni. Vidi se, da trenerja enako gledata na nogomet," je našel vzporednice med Mourinhom in Kekom.

Žoge ne bi označil za slabo
In kako je zadovoljen z novo žogo Jabulani, ki jo je njegov soigralec, Interjev vratar Julio Cesar, opisal kot slabo in podobno tisti, za katero se je kot otrok podil po brazilskih ulicah? "Vsaka žoga je malo drugačna. Mogoče ima ta ob dolgi podaji res nekoliko drugačen let, a jaz je ne bi opisal kot slabo. Vratarji imajo seveda z njo več težav. Videli smo na Slovaškem, kako je šla Valterjeva žoga v gol. To se včasih zgodi in je za vratarje zelo neprijetno."
Iz Brunica