Kevin Kuranyi je bil s Schalkejem do tega konca tedna v igri za nemški naslov, pri čemer je Kuranyi zabil 18 golov, kar je njegov rekord kariere. Foto: EPA
Kevin Kuranyi je bil s Schalkejem do tega konca tedna v igri za nemški naslov, pri čemer je Kuranyi zabil 18 golov, kar je njegov rekord kariere. Foto: EPA

Čeprav bo Löw širši spisek objavil šele v četrtek, je že znano, da napadalca Schalkeja, ki je to sezono dosegel 18 golov, ne bo med povabljenimi, kar mu je Löw že sporočil.

Kuranyi za "elf" ni igral od oktobra 2008, ko je med polčasom protestno zapustil tribune stadiona v Dortmundu, ko je Nemčija na kvalifikacijski tekmi igrala proti Rusiji (2:1). Löw ga namreč ni uvrstil v kader za tekmo. Ko je izvedel, da je Kuranyi med polčasom odšel s stadiona, je izjavil, da ga ne misli več vpoklicati v reprezentanco.

Zamera morda še ni pozabljena, čeprav Joachim Löw zagotavlja, da tisti incident ni igral vloge pri odločitvi, da na spisku na bo 28-letnega nogometaša: "Disciplinski prekšek ni igral vloge. Lahko bi mu dali še eno priložnost, vendar sem po vseh posvetovanjih s trenerskim štabom odločil, da Kuranyi ne sodi v naše taktične zamisli!"

"Že od otroštva sanjam o tem, da bom igral na svetovnem prvenstvu. Sanje so se mi drugič podrle. Vem, da je bilo neumno, ker sem takrat odšel s stadiona. Toda opravičil sem se in dal sezono na igriščih vse od sebe. Žal to ni bilo dovolj. Toda spoštujem selektorjevo odločitev," je povedal Kuranyi, ki ima od uveljavljenih nemških napadalcev (Lukas Podolski, Miroslav Klose, Mario Gomez) za seboj najučinkovitejšo sezono.