Bo Schweinsteiger lahko pomagal soigralcem v nedeljo? Foto: EPA
Bo Schweinsteiger lahko pomagal soigralcem v nedeljo? Foto: EPA
Rabah Saadane
Rabah Sadan se očitno poslavlja z alžirske klopi. Foto: EPA
Samir Handanovič in Jermain Defoe
Defoe je takole pokopal Slovence. Foto: Reuters

Po besedah pomočnika selektorja Hansija Flicka lahko le upajo, da bo zvezdnik Bayerna pripravljen. Schweinsteiger si je poškodoval desno stegensko mišico, zdravniki pa menijo, da za njegov nedeljski nastop obstajajo dobre možnosti.

Ribery takoj na operacijo v München
Schweinsteigerjev soigralec pri Bayernu Franck Ribery bo še danes odletel v München, kjer ga že v petek čaka operacija poškodovane prepone. Ribery je podal za edini gol Francozov, ki so se medtem že vrnili domov, v Južni Afriki.

Clinton podaljšal svoj obisk
Nekdanjega predsednika Združenih držav Amerike Billa Clintona je nastop ameriške nogometne reprezentance, ki si je v sredo z golom v 91. minuti tekme proti Alžiriji zagotovila napredovanje v osmino finala na svetovnem prvenstvu, tako navdušil, da bo podaljšal obisk Južnoafriške republike. Clinton je spremenil svoj potovalni načrt, tako da si bo lahko ogledal še sobotno tekmo osmine finala ZDA v Rustenbergu proti Gani.

"Ljubezni" med Rehhaglom in Grčijo konec
Nemški selektor Otto Rehhagel je takoj po porazu Grčije proti Argentini (0:2), ki je pomenil konec SP-ja za Grčijo, nogometni zvezi po devetih letih na čelu reprezentance ponudil odstop, ta pa ga je danes sprejela. Za zdaj novi selektor še ni znan, grški mediji pa špekulirajo, da bi Rehhagla lahko nasledil Portugalec Fernando Santos. Rehhagel, ki je z reprezentanco leta 2004 postal evropski prvak, se ni vrnil z ekipo v Grčijo.

Alžirci iščejo novega selektorja?
Po izpadu alžirske nogometne reprezentance s svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki - Alžirija je na zadnji tekmi skupine C v 91. minuti prejela zadetek Američanov, ki so z SP-ja tako poslali tudi Slovenijo - je prihodnost selektorja Rabaha Sadana negotova. "Prepričan sem, da bi številni ljudje radi videli, da grem. Pa poglejmo, kaj si o tem misli alžirska zveza," je dejal 64-letnik po sredinem porazu z 0:1 proti reprezentanci ZDA.

Defoe priljubljen kot še nikoli
Rabelj slovenske reprezentance na včerajšnji tekmi z Angleži (0:1) Jermain Defoe je oblegan z vseh strani. Njegov prenosni telefon neprestano zvoni, čestitke pa kar dežujejo. "Moja mama je jokala že pred tekmo, zdaj si lahko mislite, kakšna evforija vlada v Angliji zdaj," je dejal Defoe, ki je Angležem zagotovil osmino finala.

Maradona pripravil posebno darilo za Messija
Trenutno morda celo prvi zvezdnik prvenstva Lionel Messi prav danes praznuje rojstni dan, star je 23 let. Argentinska reprezentanca nanj ni pozabila, počastil pa ga je tudi selektor Diego Maradona, ki je zvezdniku Barcelone poklonil svetlomodri dres z belimi črtami, na katerem je pisalo: "Z vsem občudovanjem. Za Lea, tvoj trener. Diego (10)". Messi se je rodil 24. junija 1987 nekaj pred šesto uro zjutraj, težak tri kilograme in velik 47 centimetrov.