Rezervist Javier Hernandez je načel mrežo Francozov. Foto: Reuters
Rezervist Javier Hernandez je načel mrežo Francozov. Foto: Reuters
Cuauhtemoc Blanco
Cuauhtemoc Blanco je z najstrožje kazni matiral Huga Llorisa in Mehiki zagovtovil tri točke. Foto: Reuters
Francoski nogometaši
Francoske nogometaše je na rezervni klopi pošteno zeblo. Foto: Reuters

Na vrhu lestvice sta po dveh krogih Urugvaj in Mehika, ki imata po štiri točke. V zadnjem krogu bi si na medsebojni tekmi z remijem zagotovila napredovanje. Francoze reši le še neverjeten razplet. Visoko morajo odpraviti Južno Afirko, saj v primeru enakega števila točk odloča boljša razlika v zadetkih.
Aguirre z dvema asoma iz rokava
Francoski selektor Raymond Domenech bo verjetno le še eno tekmo vodil galske peteline. Tokrat je na klopi pustil zmrzovati Thierryja Henryja in Yoanna Gourcuffa. Mehičani so bili bolj odločni v zaključku akcij, selektor Javier Aguirre je v drugem polčasu v igro poslal Javierja Hernandeza in Cuauhtemoca Blanca, ki sta dosegla zadetka.

Za igralca tekme ste v MMC-jevem glasovanju izbrali Javierja Hernandeza (39 %). Več o nagradni igri preberite tukaj.

Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.


Jalova premoč galskih petelinov
Mehičani so začeli pogumno. Že v 2. minuti je Carlos Vela na levi strani našel Giovanija dos Santosa, ki je s 14 metrov stresel vratnico, a stranski sodnik je signaliziral nedovoljeni položaj. Francozi so imeli nekoliko več od igre, a si niso priigrali izrazitih priložnosti. V 27. minuti je Carlos Salcido preigraval po levi strani, njegov strel pa je vratar Hugo Lloris odbil.

V videoposnetkih desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

Vela na igrišču le pol ure
Po pol ure igre si je stegensko mišico poškodoval Vela. Napadalca Arsenala je zamenjal Pablo Barrera. Rezervist je hitro opozoril nase, ob prvem dotiku z žogo je poslal žogo prek Llorisa, a mimo vrat. Mehičani so bili bolj konkretni v zaključku akcij, dos Santos je v 39. minuti z roba kazenskega prostora streljal mimo gola.

Joker Hernandez v polno
Na začetku nadaljevanja je Nicolas Anelka ostal v garderobi, zamenjal ga je Andre Pierre Gignac. V 53. minuti je Malouda z desnico streljal z 20 metrov, vratar Oscar Perez pa je žogo odbil v kot. Dve minuti zatem je vstopil Javier Hernandez, ki je v 64. minuti sprejel podajo Rafaela Marqueza, se izognil nedovoljenemu položaju, preigral Llorisa in zatresel mrežo.

37-letni Blanco potrdil zmago
Francozi so bili po prejetem goli popolnoma nemočni. Domenech v igro ni poslal Thierryja Henryja, raje je poskusil z Mathieujem Valbueno, ki pa se ni izkazal. Enajst minut pred koncem je Barrera prodrl v kazenski prostor, podrl ga je Eric Abidal. Z bele točke je bil natančen veteran Cuauhtemoc Blanco. Svetovni podprvaki si do konca srečanja niso priigrali nobene priložnosti. Žogo so imeli v svoji posesti 53 odstotkov igralnega časa, izvajali so sedem kotov, pred vrati pa so bili brez idej.

Domenech bo upal na čudež
"Zdaj lahko le še rešimo svoj ponos. Sramotno je izgubiti na tak način. Turnirja ne smemo zapustiti brez zmage," je povedal Florent Malouda.

"Brez besed sem. To je veliko razočaranje za tiste, ki so verjeli v nas. Poskušali smo, a vedno se nekaj ni izšlo. Potrebovali smo neodločen izid, da bi o svoji usodi na zadnji tekmi skupinskega dela odločali sami, vendar nam ni uspelo. Na zadnji tekmi bomo igrali za ponos in upali na čudež," je bil potrt Domemech.

Skupina A, 2. krog, Polokwane:
FRANCIJA - MEHIKA 0:2 (0:0)
35.370; Hernandez 64., Blanco 79./11-m

Francija: Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Toulalan , Diaby, Malouda, Ribery, Govou ( 69./Valbuena), Anelka ( 46./Gignac).

Mehika: Perez, Juarez ( 55./Hernandez ), Marquez, Rodriguez , Salcido, Torrado, Moreno , Osorio, Dos Santos, Franco ( 62./Blanco ), Vela ( 32./Barrera).

Sodnik: Khalil AL-GAMDI (Savdska Arabija)

JUŽNA AFRIKA - URUGVAJ 0:3 (0:1)
42.858; Forlan 24., 80./11-m, A. Pereira 95.

Lestvica:
URUGVAJ 2 1 1 0 3:0 4
MEHIKA 2 1 1 0 3:1 4
FRANCIJA 2 0 1 1 0:2 1
JUŽNA AFRIKA 2 0 1 1 1:4 1