Na svetovnem prvenstvu bo drugič nastopila tudi Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Na svetovnem prvenstvu bo drugič nastopila tudi Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Podrobno smo predstavili vsako izmed udeleženk svetovnega prvenstva. Foto: MMC RTV SLO
Čez udeleženke bosta lahko potovali v rubriki Zemljebrc. Foto: EPA
Nadja Bičkova
V rubriki Dejmo, bejbe bo sodelovala tudi Nadja Bičkova. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Glavna nagrada nogometnega kviza je avtomobil kia ceed. Foto: MMC RTV SLO

Vanj smo skušali vključiti nekaj za vsakogar. Na svoj račun bodo prišli tako okoreli nogometni statistiki kot tudi tisti, ki jih najpomembnejša postranska stvar na svetu ne pritegne preveč in ob vsesplošni evforiji le zavijajo z očmi. Pa pojdimo po vrsti ...

Udeleženke prvenstva pod lupo
Svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki bo potekalo od 11. junija do 11. julija. Celoten spored prvenstva si lahko ogledate pod zavihkom Spored/Izidi, kjer lahko urnik tekmovanja dobite po dnevih ali skupinah. Zavihek Slovenija je namenjen podrobni predstavitvi slovenskih reprezentantov in novicam iz slovenskega tabora. Selektor Matjaž Kek je na širši seznam uvrstil 30 igralcev, ki jih mora do 1. junija skrčiti na 23. V zavihku Reprezentance smo podrobno predstavili udeleženke svetovnega prvenstva. S klikom na državo se vam prikažejo osnovne značilnosti, širši seznam nogometašev, ki so jih selektorji objavili do 15. maja, v rubriki Pod lupo pa smo se osredotočili na zanimive podatke iz zgodovine in sedanjosti. V zgornjem meniju smo pripravili še nekaj za ljubitelje statistike, svoja mnenja in opazke pa boste z drugimi uporabniki lahko delili na forumu.

Kdo je najboljši napovedovalec izidov?
Seveda je tu tudi nepogrešljiva aplikacija Nostradamus, kjer boste napovedovali izide in tekmovali z drugimi uporabniki ter strokovnimi komentatorji, ki bodo spremljali tekme na Televiziji Slovenija. Nagrade so za zdaj še skrivnost.

Zgodovina, zvezdniki ... in vsi slovenski goli kvalifikacij
V levem bloku že nekaj časa predstavljamo zvezdnike svetovnega prvenstva. Do začetka prvenstva se bo zvrstilo še nekja biografij najboljših nogometašev. Predstavljamo vam tudi vsa prizorišča ter stadione, na katerih se bodo igrale tekme. Podrobno je opisana pot Slovenije na mundial. V tej rubriki lahko podoživite vse zadetke, ki so pripeljali najmanjšo udeleženko na svetovno prvenstvo. V zgodovinskem pregledu si preberite kratek povzetek vseh prvenstev in zanimivosti, ki so jih zaznamovala.

Za ljubitelje lepih deklet
V rubriki "Dejmo, bejbe" bo izide napovedovalo osem znanih in lepih Slovenk. Za zdaj razkrivamo le polovico sodelujočih. To so plesalka Nadja Bičkova, pevka Sara Lednik, mis športa Lea Perovšek in športna novinarka na TV Slovenija Ana Kobal.

Nogometne Ture avanture
"Zemljebrc" je namenjen predstavitvi udeleženk na malce drugačen način. Na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji potovanj, turističnih znamenitosti, eksotike in dobre hrane. Pripravljamo tudi rubriko ženski kotiček, v kateri boste spoznavali, kako na nogomet in prvenstvo gledajo dekleta.

MMC tudi v Južnoafriški republiki
MMC bo portal dnevno osveževal z najnovejšimi novicami od tu in tam. Pripravljamo veliko intervjujev, klepetov, analiz ter novic iz zakulisja. V središču pozornosti bo seveda slovenska reprezentanca, ki jo bo na prvenstvu v JAR-u vseskozi spremljal naš novinar Matej Rijavec. Potegujte se tudi za bogate nagrade (avtomobil, LCD-televizorji) v nogometnem kvizu, svoja razmišljanja pa zapišite v blogu. Deset najboljših bomo nagradili.

Vabljeni torej na www.rtvslo.si/jar2010.