Slovenski navijači so na zadnjih tekmah napolnili Ljudski vrt. Nekaj jih bo zdaj lahko na SP odšlo tudi s pomočjo NZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski navijači so na zadnjih tekmah napolnili Ljudski vrt. Nekaj jih bo zdaj lahko na SP odšlo tudi s pomočjo NZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič
Ivan Simič je predstavil vrsto sklepov. Foto: MMC RTV SLO

Za zdaj še ni znano, kdaj naj bi osrednji vadbeni center tudi v resnici zaživel, saj mora soglasje najprej dati slovenska vlada.

Zgradili bi tri nova igrišča
"V primeru dobljenega soglasja bomo začeli postopke gradnje trenažnega centra. Ta bi bil tam, kjer je trenutno hipodrom, vendar - kot že rečeno - mora vlada sprejeti sklep, da se s tem strinja. Kdaj naj bi se to zgodilo, ne vemo, toda s sprejetim sklepom smo pokazali, da si to želimo," je načrte razkril predsednik nogometne zveze Ivan Simič. Prvi načrti predvidevajo, da naj bi na Brdu zrasla tri nova igrišča, vsako bi bilo vredno med 300.000 in 500.000 evri.

Projekt nove stavbe ocenjen na 1,1 milijona evrov
Nogometna zveza je tudi sprejela sklep, da njen sedež še naprej ostaja na Čerinovi v Ljubljani. Že prihodnje leto naj bi zveza začela graditi novo stavbo, ta projekt je ocenjen na 1,1 milijona evrov.

Spinsu vzeli donacijo in jo "pretopili" navijačem
Simič je napovedal, da bo zveza organiziranim navijačem, ki bodo odšli v Južnoafriško republiko, pomagala s 50.000 evri. Teh navijačev naj bi bilo okrog 200. Simič je ob tem predstavil tudi sklep, da bo NZS odvzel donacijo Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije v višini 10.000 evrov. "Ne vem, če je sindikat hotel več denarja. Vse mora biti v nekih mejah. Po drugi strani pa, dal sem na tehtnico SPINS in navijače in sem se odločil za navijače. To je bil moj predlog in izvršni odbor je to potrdil," je obrazložil Simič.

V Afriko bo odpotovalo 42 ljudi
Na svetovno prvenstvo bo odšla 42-članska delegacija (nogometaši, strokovno vodstvo, funkcionarji). Strošek za 1,3 milijone evrov bo pokrila Mednarodna nogometna zveza.

Novo prvenstvo se začne 17. julija
Na seji so še določili, da se bo naslednje državno prvenstvo v Prvi ligi začelo 17. julija, v drugi pa 8. avgusta.