Žoga, ki mu jo je podaril Cristiano Ronaldo bo edini pravi spominek Nanija na mundial v Južni Afriki. Foto: EPA
Žoga, ki mu jo je podaril Cristiano Ronaldo bo edini pravi spominek Nanija na mundial v Južni Afriki. Foto: EPA
Seznam poškodovanih nogometašev vse daljši

"Po pregledih smo zaključili, da ne bo nared za sodelovanje na svetovnem prvenstvu," so zapisali pri portugalski nogometni zvezi. 23-letni krilni vezist se je poškodoval na petkovem treningu, dan preden so izbranci Carlosa Quieroza odleteli v Južno Afriko. Do poškodbe je prišlo, ko je igralec Manchester Uniteda padel po ponesrečenem poskusu akrobatskega udarca.

Smola za enega, sreča za drugega
Nanijeva izguba je velik udarec za polfnaliste zadnjega prvenstva. Nani, za katerim je odlična druga polovica sezone v Angliji, je prvič zaigral za reprezentanco ravno po prvenstvu v Nemčiji. Namesto otroka Sportinga bo mesto med 23-erico zasedel Ruben Amorim, član Benfice.

Bo Pepe nared?
Tukaj pa se portugalske težave ne končajo, še vedno je vprašljiv nastop branilca Pepeja, ki že ni igral že vse od decembra, ko se je poškodoval v dresu Real Madrida, ki pa mu je prejšnji teden dovolil, da odpotuje na mundial.

Robben v JAR konec tedna
Nizozemski napadalec Arjen Robben, ki si je na pripravaljni tekmi proti Madžarski poškodoval stegenjsko mišico, proti JAR-u ni odpotoval z reprezentanco, ki se ji bo pridružil konec tedna. Nizozemski selektor Bert van Marwijk na zvezdnika Bayerna ne računa na prvi tekmi proti Danski 14. junija. Nalsednjo tekmo bodo "oranžni" odigrali 19. junija proti Japonski. Marwijku pa sivih las ne povzroča le poškodba Robbna temveč tudi branilca Khalida Boulahrouza, ki si je na treningu poškodoval desni gleženj.

Seznam poškodovanih nogometašev vse daljši