Trenutek, ko je v zrak skočila vsa Slovenija. Foto: Reuters
Trenutek, ko je v zrak skočila vsa Slovenija. Foto: Reuters
Matjaž Kek
Slovenija se bo v petek pomerila z ZDA, naslednjo sredo pa še z Anglijo. Foto: Reuters

Prav vsi poudarjajo prvo mesto čete Matjaža Keka v skupini C, večina pa omenja "dolgočasno tekmo, ob kateri bi skoraj zaspali."

ESPN: To ni tekmovanje v zaspanosti
Stavek iz uvoda je zapisal spletni portal sports.yahoo.com, medtem ko vodilna ameriška stran espn.com piše o veliki napaki vratarja in srečnem golu Slovenije. Za igralca tekme je izbrala Roberta Korena in okrcala obe ekipi: "To je svetovno prvenstvo, ne pa tekmovanje, v katerem skušaš prvi spraviti v spanje na milijone ljudi. Tekma ni zaživela do 80. minute, ko je vratar Šauši v mrežo spustil žogo po strelu Korena. No, tudi ta gol ni bil lep."

Proti ZDA še bolj "konzervativno in obrambno"
Analitik Jeff Bradley piše: "S tremi točkami in konzervativno igro, lahko Slovenci v petek proti ZDA igrajo obrambno in računajo na protinapade. Točka bi jim še kako odgovarjala. Proti Alžiriji Matjaž Kek ni poslal veliko igralcev v napad. Lahko verjamete, da bo tako tudi proti ZDA, če ne še bolj obrambno naravnano."

Guardianov novinar umiral od dolgčasa
Novinar Guardiana Simon Burnton je v spremljanju tekme od minute do minute skorajda zaspal od dolgčasa in tekmo označil za zagotovo najslabšo na mundialu. Tu je nekaj njegovih stavkov. Ob polčasu: "Končno. Grem po hrano. Če bom imel srečo, bo zastrupljena". V 67. minuti: "Zinedine Zidane je med občinstvom. Ubogi človek." 77. minuta ob podaji Handanoviča Šulerju, ki jo je prestregel Ziani: "Skorajda nekaj zanimivega." 79. minuta: "Gol, gol. Ne samo strel, ampak gol." Konec tekme: "In to je to. Slovenci, novinarji in navijači so le dočakali zadnji sodnikov žvižg. Zdaj gredo lahko končno nekam, kjer se dogaja kaj zanimivega." Zaključna misel: "Grem ven. Z glavo bom toliko časa butal ob zid, da bom iz spomina za vedno izbrisal zadnji dve uri. Uživajte v preostanku nedelje. Lahko gre le na bolje."

"Se imata Anglija in ZDA sploh česa za bati?"
Tudi BBC piše o dolgočasju: "To pa ni bila ena od boljših nogometnih tekem, kajne? Doslej sta bili dve tekmi na tem prvenstvu zanič, morda je bil dvoboj Francije in Urugvaja še slabši. Kljub temu gre Slovenija v tekmo z ZDA kot vodilna." Na Skysportsu se sprašujejo: "Se imata Anglija in ZDA sploh česa za bati v boju za prvi dve mesti?"