Glen Johnson je potrdil zmago Anglije na začetku nadaljevanja. Foto: EPA
Glen Johnson je potrdil zmago Anglije na začetku nadaljevanja. Foto: EPA
Peter Crouch
Peter Crouch je izkoristil svojo višino. Foto: EPA
Guillermo Franco
Guillermo Franco je znižal v zadnjih trenutkih prvega dela. Foto: EPA

Anglija bo na SP-ju v skupini C igrala skupaj s Slovenijo, z ZDA in Alžirijo. Selektor Anglije Fabio Capello je tekmo začel s sistemom 4-4-2 in postavo Robert Green, Glen Johnson, Rio Ferdinand, Ledley King, Leighton Baines, Theo Walcott, Steven Gerrard, Michael Carrick, James Milner, Peter Crouch in Wayne Rooney.

Neučinkoviti Mehičani
Mehičani so bili na začetku boljši, a prvi so zadeli Angleži. V 17. minuti je z glavo zadel Ledley King, ki so mu soigralci v zadnjem času namenili veliko pohvalnih besed. V 29. minuti je izjemno priložnost zapravil Carlos Vela, ki je bil sam pred Greenom. Carlos Salcido je dve minuti zatem pozneje zadel vratnico. V 35. minuti je bil iz prepovedanega položaja natančen Peter Crouch, na drugi strani pa je Green v 36. minuti obranil novo izjemno priložnost Vele. Mehičani, ki bodo na SP-ju igrali v skupini A skupaj z JAR, Urugvajem in s Francijo, so še pred odmorom uspeli znižati. Zadel je Guillermo Franco.

Johnson odločil srečanje
Ob polčasu je Capello, ki je sicer spočil Johna Terryja, Ashleyja Cola, Franka Lamparda, Davida Jamesa in Joeja Cola, v slačilnici pustil Greena, Ferdinanda in Croucha, v igro pa poslal Joeja Harta, Jamieja Carragherja in Jermaina Defoeja. Že v 47. minuti je končni izid na Wembleyju s 17 metrov postavil Johnson. Carricka je v nadaljevanju zamenjal Tom Huddlestone, Walcotta Aaron Lennon, Milnerja pa Adam Johnson.

Nemčija premagala sobotnega tekmeca Slovenije
Nemci so na prijateljski tekmi z italijanskim tretjeligašem Südtirolom, s katerim se bo v soboto pomerila tudi slovenska izbrana vrsta, na Južnem Tirolskem slavili s 4:0. Na tekmi, ki je trajala dvakrat po 30 minut, so zadeli Piotr Trochowski (36.), Mesut Özil (47.), Cacau (55.) in Walter Zullo (58./avtogol). Vezist Christian Träsch si je zvil gleženj in z igrišča odšepal ob pomoči zdravniškega štaba.

Avstralci do zmage v sodnikovem podaljšku
Avstralska reprezentanca je v prijateljski tekmi v Melbournu premagala Novo Zelandijo z 2:1. Obe ekipi bosta nastopili na SP, z obema pa se bo v prijateljskih tekmah pomerila tudi slovenska izbrana vrsta. Avstralci so sosede ugnali šele po dramatični končnici, ko je Brett Holman drugi gol dosegel v sodnikovem podaljšku. Gostje so sicer povedli v 16. minuti z zadetkom Chrisa Killena, izenačil je Dario Vidosic v 57. minuti.

Novozelandci bodo 4. junija gostovali v Mariboru in bodo zadnji tekmec Slovenije pred odhodom na SP, Avstralija pa bo v Slovenijo prišla 11. avgusta. To bo prva tekma na novem stadionu v ljubljanskih Stožicah.

Prijateljske tekme:
AVSTRALIJA - NOVA ZELANDIJA 2:1 (0:1)
Vidosic 57., Holman 90.; Killen 16.

JAPONSKA - JUŽNA KOREJA 0:2 (0:1)
J. Park 6., C. Park 90./11-m

PORTUGALSKA - ZELENORTSKI OTOKI 0:0

JAR - BOLGARIJA 1:1 (1:1)
Sangweni 20.; Bojinov 31.

ANGLIJA - MEHIKA 3:1 (2:1)
88.638; King 17., Crouch 34., Johnson 47.; Franco 45.

ARGENTINA - KANADA 5:0 (3:0)
Rodriguez 16., 32., Di Maria 37., Tevez 63., Agüero 71.

Torek:
IRSKA - PARAGVAJ
ČRNA GORA - ALBANIJA
UKRAJINA - LITVA
ZDA - ČEŠKA

Sreda:
AZERBAJDŽAN - MOLDAVIJA
ESTONIJA - HRVAŠKA
FRANCIJA - KOSTARIKA
KAMERUN - GRUZIJA
NIZOZEMSKA - MEHIKA
URUGVAJ - IZRAEL