Slovenija je izgubila aduta s klopi Nejca Pečnika. Foto: EPA
Slovenija je izgubila aduta s klopi Nejca Pečnika. Foto: EPA

Slovenski reprezentant je v igro vstopil v 74. minuti, v sodnikovem podaljšku pa ga je zamenjal Andrej Komac. Pečnik se je poškodoval po trku s Clintom Dempseyjem, zaradi zlomljenega gležnja pa je moral v bolnišnico.

"Nejc bo že popoldne prepeljan v Slovenijo, kjer bo opravil dodatne preiskave, na podlagi katerih bo sprejeta odločitev o nadaljnem zdravljenju (operacija ali konzervativno zdravljenje). Z igrišč bo predvidoma odsoten vsaj tri mesece," je povedal vodja zdravstvene službe v slovenski reprezentanci dr. Matjaž Vogrin.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu igralec Nacionala ne bo več igral. Pečnik je med najzaslužnejšimi, da se je Slovenija prebila na svetovno prvenstvo, saj je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij proti Rusiji v Moskvi dosegel edini slovenski zadetek.

S Šulerjem nič hujšega
Poškodovan je tudi Marko Šuler. V dvoboju z enim od ameriških igralcev je s precejšnje višine padel na prsni koš. Ker je zjutraj še čutil bolečine, so ga poslali v bolnišnico na slikanje, ki pa ni pokazalo nobenega zloma.

Dan v krogu najbližjih
Slovenski reprezentanti so po jutranjem regeneracijskem treningu, ki je trajal uro in pol, soboto preživeli z boljšimi polovicami in drugimi bližnjimi. Slovenci bodo do torka trenirali v Johannesburgu, nato pa bodo poleteli v Port Elizabeth, kjer jih v sredo ob 16.00 čaka odločilna tekma proti Angležem