Bendtner je zaradi bolečin v dimljah opravil le samostojni prilagojeni trening. Foto: EPA
Bendtner je zaradi bolečin v dimljah opravil le samostojni prilagojeni trening. Foto: EPA
Lionel Messi in Diego Maradona
Naveza Leo - Diego privablja pozornost tako medijev kot navijačev, zato ne čudi, da je na tribunah zmanjkalo prostora za radovedneže. Foto: EPA

Didier Drogba je po uspešni operaciji zlomjene podlahtnice odletel na jug črne celine, kjer se bo pridružil reprezentanci Slonokoščene obale.

Težave mladih Dancev
Prvi napadalec Danske Nicklas Bendtner in cenjeni mladi branilec Simon Kjaer se ubadata s poškodbami in sta vprašljiva za prvo tekmo v skupini E, ko se bodo Danci čez teden dni srečali z Nizozemci.

"Francija ima težave"
Florent Malouda je v pogovoru z Guardianom priznal: "Pošteno povedano imamo veliko težav. V moštvu ni več takšnih vodij, kot sta bila Vieira ali Makelele, nekdo mora to zdaj prevzeti."

Prvi zvezdnik Južne Koreje pripravljen
"Park Dži Sung je pripravljen. Čutil je bolečine v kiti v podkolenskem zgibu, zato ni igral proti Španiji," je zatrdil selektor Južne Koreje Huh Dung Mo. Korejci začnejo prvenstvo s tekmo proti Grčiji.

Irmatov brez treme
Uradno najboljši azijski sodnik Ravšan Irmanov pred otvoritveno tekmo mundiala ne čuti treme ali pritiska. "Poln sem samozavesti. K vsaki tekmi pristopim na enak način, tako bo tudi tokrat. Ne delam razlik med tekmami, pa naj gre za tekme svetovnega prvenstva do 17 let, do 20 let ali pa svetovnega prvenstva za veterane," je odločen 32-letni Uzbekistanec.

Množica na treningu "gavčev"
Skoraj 5 tisoč navijačev se je zgrnilo v Pretorio na trening Argentine, ki je prvič po prihodu v JAR 29. maja odprla trening za javnost.

Policija izgnala 10 argentinskih huliganov
Na letališču v Johannesburgu je policija aretirala deset znanih argentinskih huliganov, ki so hoteli prelisičiti prireditelje tako, da so v državo prileteli iz Angole. Južnoafričani so jih zadržali in jih bodo v kratkem izgnali nazaj v Argentino.

Zaplenili ponarejene spominke
Južnoafriške oblasti so na johannesburškem letališču našle večje količine ponarejenih nogometnih spominkov. Samo dresi domače reprezentance so bili vredni dva milijona evrov.